Nattvandra som förening

Två personer är ute i samhället med nattvandringsvästar på.

Foto: www.nattvandring.nu

Nu kan ni som förening börja nattvandra. När ni nattvandrar träffar ni ungdomar ute i våra samhällen och får chans att skapa relationer till dem genom att vara en lugn och trygg vuxen.

Från och med hösten 2023 kan föreningar i Heby kommun nattvandra och på så sätt vara med och bibehålla och bidra till ökad trygghet för alla våra invånare. Ni som förening ansöker då om "nattvandringsbidrag" och får ersättning för er insats. Nattvandringen sker i samarbete med stiftelsen Nattvandring.nu och är medfinansierad av Sala sparbank.

Vad är nattvandring?

Nattvandring innebär att vuxna är ute i samhället och rör sig bland ungdomar under kvällstid och kritiska helger. Det handlar om att skapa stabilitet, lugn och en trygg vuxennärvaro.

Nattvandringen sker i regel klockan 20.00-24.00. Under vissa kvällar finns också kommunens ungdomscoacher och/eller andra medarbetare inom kommunen ute.

Utbildning och försäkring

Heby kommun samarbetar med stiftelsen Nattvandring.nu som arbetar för att stödja kommuner i deras arbete med just nattvandring. Via avtal med stiftelsen får er förening försäkring och krishantering kopplat till er nattvandring. De tillhandahåller också en digital utbildning som alla blivande nattvandrare ska gå.

Så här gör ni för att bli nattvandrare

Som bidragsberättigad förening i Heby kommun behöver ni bara gå direkt till Rbok Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.ör mer information och för bokning av ert nattvandringstillfälle. I samband med bokning får ni all praktisk information som ni behöver inför nattvandringen.

Vill du gärna nattvandra men är inte del av en förening idag? Kontakta oss så hjälper vi dig vidare: nattvandring@heby.se

Sidinformation

Senast uppdaterad:
23 januari 2024
Sidan publicerad av:
Charlotta Nord