Vanliga frågor och svar

Här har vi samlat svar på några av de vanligaste frågorna som vi får av elever.

Vad är viktigt att tänka på innan jag börjar Kulturskolan?

Det är viktigt att du är beredd på att öva på ditt instrument några gånger i veckan, utöver lektionstid. Vi förväntar oss också att du håller koll på terminens planering och annan information som vi skickar till dig. Du behöver också ha ett instrument hemma att spela på.

Vilka kan anmäla sig till Kulturskolan?

Du kan anmäla dig till Kulturskolan om du är folkbokförd i Heby kommun och går lägst i årskurs 3. Du som går i årskurs 2 är välkommen att anmäla dig från och med i maj för kursstart till höstterminen i årskurs 3.

Stråkinstrument kan vara möjligt att spela även i yngre ålder. Vi erbjuder teaterundervisning först från årskurs 4.

Hur anmäler jag mig?

Du anmäler dig i vårt bokningssystem Rbok. Till anmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Måste jag anmäla mig varje termin?

Nej. Du anmäler dig till oss en gång. Vi betraktar dig sedan som elev fram till dess att du säger upp din plats. Du måste avanmäla dig om du inte vill vara elev hos oss längre.

Då ringer du 0224-360 96

Kan jag låna eller hyra ett instrument?

Vi har tyvärr inga instrument att låna ut. Däremot har vi ett litet utbud av instrument som du kan hyra. Hör av dig till oss så berättar vi mer.

Vad ska jag göra om jag inte kan komma till en lektion?

Du ska höra av dig till din lärare i så god tid du kan om du inte kan komma på en lektion. Det går bra att skicka ett enkelt sms.

Måste jag uppträda inför publik?

Du måste inte uppträda framför publik, det är helt frivilligt. Däremot är det en rolig och utvecklande sak att vara med på som vi varmt rekommenderar. Vi brukar göra avslutningskonserter varje termin för föräldrar och skolelever. Då sjunger och spelar vi tillsammans som grupp inför publiken.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
16 februari 2024
Sidan publicerad av:
Charlotta Nord