Heby växer – villorna i Horrsta får sällskap av flerbostadshus och småhusbebyggelse

Linnea Rustemi och Sara Lindberg framför nybygga villor i området Horrsta i Heby

Mark- och exploateringshandläggare Linnéa Rustemi och planarkitekt Sara Lindberg vid Horrstaområdet, Heby

Det strategiskt belägna området Horrsta i Heby samhälle ska nu växa ytterligare. Nu är det klart att området ska kompletteras med flerbostadshus och småhusbebyggelse. Tillsammans med befintligt villaområde och kommande villor blir Horrsta ett levande och varierat bostadsområde för olika generationer.

Området Horrsta ligger attraktivt till i Heby samhälle med närhet till kollektivtrafik, skola, förskola och sim- och sporthall. Här finns också rekreationsområdet Sjömossen och i söder finns grillplats omgiven av skog och natur. Området är under utveckling och förväntas växa ytterligare de kommande åren. De senaste fem åren har det vuxit fram cirka tjugo villor i Horrsta backe. Nästa steg är att komplettera området med flerbostadshus och småhusbebyggelse i den norra delen.

­­- I och med vår nya detaljplan i Horrsta norra bedömer vi att cirka 60 lägenheter kan byggas i flerbostadshuset, beroende på lägenhetsstorlek. Vi bedömer också att det kan skapas sex eller fler villor, radhus eller parhus inom detaljplanen, säger Sara Lindberg som är planarkitekt i Heby kommun.

Bebyggelsen i Horrsta blir alltså varierad, något som Sara välkomnar.

- Variation i bebyggelsen gör ett område levande. Det gör också att vi skapar valmöjligheter för människor. Jag hoppas att det kommande flerbostadshuset kompletterar den övriga bebyggelsen här i Heby och att det ger fler möjlighet att bosätta sig här, säger hon.

Om ungefär ett år tror Sara Lindberg att ytterligare en detaljplan för området är färdig. Hon arbetar just nu på att ta fram en detaljplan vars område blir en förlängning av bostadsområdet Horrsta backe.

- Vi uppskattar att det kommer kunna skapas cirka tjugo villor där, säger hon.

Nu kan byggherrar lämna anbud för att bygga flerbostadshus

Heby kommun bjuder nu in till anbudstävling för att bygga flerbostadshus i Horrsta norra. Anbuden ska ha kommit in till kommunen senast 19 januari 2023.

- Om du som byggherre har några frågor om anbudstävlingen ska du inte tveka att kontakta mig, säger Linnéa Rustemi som är mark- och exploateringshandläggare i Heby kommun.

Linnea.rustemi@heby.se
0224-360 56

Till markanvisningen och mer information

Sidinformation

Senast uppdaterad:
6 december 2022
Sidan publicerad av:
Charlotta Nord