Odlingstradition hålls
vid liv på Bjurvalla gård

Mimmi Andersson, Daniel Johansson, Emma Burstedt och Marie Wilén står på trappan till en gult hus i äldre stil, Bjurvalla gård.

Mimmi Andersson och Daniel Johansson visade sitt lantbruksföretag på Bjurvalla gård för Emma Burstedt, kommundirektör och Marie Wilén (C), kommunalråd.

Mimmi Andersson och Daniel Johansson är femtonde generationen som driver lantbruk på Bjurvalla Gård utanför Östervåla. Nyligen fick de besök av Marie Wilén (C), kommunalråd, Emma Burstedt, kommundirektör, och Ann-Marie Sundgren, näringslivsstrateg.

Idag odlar Bjurvalla Gård spannmål och oljeväxter på 600 ha åkermark i Bjurvalla, Gräsbo och Harbo. Företaget är också engagerade i unga som vill utbilda sig och jobba inom lantbruk. De tar emot praktikanter från såväl grundskola som lantbruksgymnasium.

Daniel Johansson är aktiv i den lokala LRF-avdelningen och har stort intresse för frågor som berör lantbruk och landsbygd. Mimmi och Daniel har en stor framtidstro på jord- och skogsbruket och jobbar för att utveckla sitt företag på ett hållbart sätt.

Tack för ett intressant företagsbesök och tack Solrosen i Östervåla som tipsade om Bjurvalla Gård genom vår företagsstafett.

Under året besöker kommunledningen företag med hjälp av en stafettpinne. Företaget som besöks får rekommendera ett nytt företag för nästa besök och så vandrar stafettpinnen vidare. Ett fantastiskt sätt att få mer information och göra spännande företagsbesök runt om i vår kommun.
Du hittar alla företagsbesök samlade här Länk till annan webbplats.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
29 april 2024
Sidan publicerad av:
Camilla Röjerås