I helgen blir det vårstädat i kommunen

Händer håller i jord

Den 27 april kommer idrottsungdomar i Heby kommun att göra gångbanor och fritidsområden fria från skräp inom städprojektet Apotea Clean-Up Day. Det är miljöorganisationen Städa Sverige och Apotea med stöd från Heby kommun som står bakom initiativet.

Under helgen kommer ungdomar från Morgongåva BK, Morgongåva SK och Heby AIF att ge sig ut med gula Städa Sverige-säckar för att plocka bort plast, papper, fimpar och annat som inte hör naturen till.

Får extra till kassan

Apotea Clean-up day går ut på att lokala idrottsföreningar mot en ersättning till klubbens eller lagets kassa städar ett bestämt område i sin kommun under några timmar. På så sätt stöttas det lokala föreningslivet samtidigt som det blir rent och fint.

Miljöutbildning

Ungdomarna får en miljöutbildning inför städningen och förutom den positiva effekten på miljön på både kort och lång sikt ger det också en investering i ungdomars ansvarstagande för den gemensamma miljön.

Det är andra året i rad som städdagen arrangeras i Heby kommun och förhoppningen är att det ska bli en återkommande aktivitet.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
25 april 2024
Sidan publicerad av:
Linda Ahlin