Solrosen – ett socialt företag som blivit populärt besöksmål

Händer håller i jord

Cecilia Jansdotter, kyrkoherde i Östervåla/Harbo, Marie Wilén (C), kommunalråd, Karin Lindberg, vice verksamhetschef, Mattias Landén, verksamhetschef, och Emma Burstedt, kommundirektör, var med under företagsbesöket på Solrosen i Östervåla.

Med sin omtyckta secondhandbutik och sitt populära kafé är Solrosen i Östervåla ett uppskattat besöksmål med mellan 25 000 och 30 000 besökare varje år. Nyligen fick företaget besök av kommunledningen som fick höra och ser mer av det sociala företaget.

Hos Solrosen finns en secondhandbutik med allt från husgeråd och heminredning till kläder och möbler. Här finns också ett kafé med fika, enklare lunchrätter och cateringmöjligheter.

Solrosen är ett icke vinstdrivande företag som hjälper människor till sysselsättning, i arbete och i sociala sammanhang. Det är Östervålas näst största företag med 30 medarbetare, 30 deltagare och 15 volontärer. Företaget har blivit en lokal samlingsplats där man på ett enkelt sätt kan träffa andra men också gå på lunchkonserter och vara med på studiecirklar.

Solrosen har flera samarbetspartners som exempelvis Heby kommun, Svenska kyrkan, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan. Under kommunledningens besök visade Mattias Landén, verksamhetschef, Karin Lindberg, vice verksamhetschef och Cecilia Jansdotter, kyrkoherde i Östervåla/Harbo runt på företaget och presenterade verksamheten.

Vi tackar för ett jättefint företagsbesök!

Under året besöker kommunledningen företag med hjälp av en stafettpinne. Företaget som besöks får rekommendera ett nytt företag för nästa besök och så vandrar stafettpinnen vidare. Ett fantastiskt sätt att få mer information och göra spännande företagsbesök runt om i vår kommun.
Du hittar alla företagsbesök samlade här Länk till annan webbplats.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
23 april 2024
Sidan publicerad av:
Camilla Röjerås