Kulturskolan har premiär för Bokslukaren

Veronica Salas

På torsdag den 18 april är det premiär för Kulturskolans Teater- Dans och Musikal Bokslukaren på Fokus i Östervåla.

Det är totalt cirka 60 elever från Kulturskolan som deltar i projektet.

- Det är ett stort projekt och vi har elever från våra teatergrupper i årskurs 3-6, våra danselever från årskurs 2-9, musikalgruppen för mellanstadiet och så har vi några elever från vår teatergrupp på högstadiet säger Veronica Salas som är Kulturskolepedagog inom dans och musikal på Kulturskolan i Heby kommun.

Eget nyskrivet verk

Bokslukaren är ett nyskrivet verk där både pedagoger och elever har deltagit i framtagandet. Ramverket har tagits fram av Veronica Salas och Anja Björck och sedan har elever improviserat fram karaktärer och deras repliker, det kallas för ”devising” eller ”konstruerande teater”.

- Det handlar om en flicka som är ny i klassen och hittar ett magiskt bibliotek och hamnar i tre olika välkända sagor, säger Veronica Salas.

Föreställningen är populär och eftersom det är många barn som deltar är det bara två anhöriga till varje barn som kan få komma. Det finns ett fåtal platser kvar så vill man vara flera så får man mejla till Anja Björck, anja.bjorck@heby.se

"Kul att se helheten"

Två som deltar i produktionen är Samuel Pettersson från dansgruppen för årskurs två och Haley Mocklin från teatergruppen i årskurs åtta.

- Jag tycker att det är jättekul att få dansa och när så många är med i en spännande berättelse, säger Samuel Pettersson.

- Jag har även hjälpt till med de andra barnen förutom att jag är med och spelar rektor Englund eller ”Stränglund” som hon kallas. Det är kul att få se mer av en helhetsbild och hur allt tar form när både dans, teater och musikal kommer samman, säger Haley Mocklin.

Utveckling och bredd

I samband med föreställningen uppmärksammar vi också både namnbytet och den utveckling och bredd som verksamheten genomgått de senaste åren.

Vi säger stort lycka till på premiären!

Sidinformation

Senast uppdaterad:
17 april 2024
Sidan publicerad av:
Linda Ahlin