Möt vår medarbetare Madelene Rendlert – Projektledare vatten

Händer håller i jord

Madelene Rendlert kommer senast från Tekniska enheten på Heby kommun. Där har hon arbetat som vatten- och avloppsutredare. Sin nuvarande tjänst som projektledare för vatten på Samhällsbyggnadsförvaltningen har hon haft sedan årsskiftet.

- Jag gjorde mitt examensarbete för miljö- och teknikutbildningen på Heby kommuns Tekniska enhet och i samband med det så fick jag en projektanställning där. När den tog slut så sökte jag den här nya tjänsten på Samhällsbyggnadsförvaltningen säger Madelene.

Gedigen erfarenhet

Madelene har en gedigen erfarenhet. Hon har arbetat som matematik och NO-lärare i 16 år, hon är utbildad miljösamordnare och projektledare inom rese och turistbranschen.

- Idag i min nya tjänst har jag två ben som jag står på. Det ena är att jag driver arbetet med att ta fram en plan för skyfall och höga flöden i kommunen. Det andra benet är att jag arbetar med vattenrelaterade projekt säger Madelene.

Flytt från storstaden

Madelene tillsammans med man och barn flyttade från en hektisk storstadsvardag till en gård i Östervåla 2022.

- Vi har gjort den där klassiska resan och vi ville testa på ett annat sätt att leva. Jag och min man har ett gemensamt stor intresse för byggnadsvård och får nu leva ut det i renoveringen av gården.

Familjen har utökats med en flock höns sedan flytten och Madelene är redan engagerad i sin nya hemort.

- Man behöver engagera sig som ny på en ort och jag är med i den lokala Hembygdsföreningen. Det var en del av det som vi ville flytta till, den lokala samhörigheten och drivet säger Madelene.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
19 mars 2024
Sidan publicerad av:
Linda Ahlin