Doris tycker om när barnen hälsar på

Doris Jansson och Lisa Säfström

Varannan vecka så dyker de upp, barnen från förskolan Graniten. De kommer och hälsar på Doris Jansson och de andra boende på Kvarnängens vård- och omsorgsboende i Östervåla.

- Det är roligt när de kommer, de är så spontana och vågar ta kontakt med oss äldre säger Doris Jansson, boende på Kvarnängen.

Nytändning efter Corona

Samarbetet mellan förskolan Graniten och Kvarnängens vård- och omsorgsboende har fått en nytändning efter Corona pandemin och nu ses de yngre och de äldre två gånger i månaden.

- Det är sedan den sista augusti 2023 som vi har träffarna två gånger i veckan. De boende väljer helt själva om de vill vara med och delta eller inte säger Lisa Säfström, enhetschef på Kvarnängens vård- och omsorgsboende.

Ökat engagemang

De är olika aktiviteter som står på schemat när barnen kommer till Kvarnängen. De kan vara fia med knuff, sittgympa och mycket däremellan.

- Senast så spelade vi bowling och basket och så har vi pysslat äpplen ihop. Äpplena sitter längst ned i korridoren på trädet som finns där säger Doris.

Träffarna är uppskattade både av barn och vuxna och på Kvarnängen har man märkt ett ökat engagemang hos de boende.

- Vi började med att ha träffarna en gång i månaden på förmiddagarna. Sedan flyttade vi dem till eftermiddagarna istället och då blev det en bättre tid där fler av de boende ville engagera sig i aktiviteterna. Då utökade vi också till två träffar per månad säger Anneli Johnsson som är undersköterska och aktivitetsombud på Kvarnängen.

Barnen hälsar också på vid högtider så som Midsommar, Påsk och Jul och aktiviteterna anpassas så att alla kan vara med.
- Nästa gång vi ses är det dags att göra påsk pyssel tillsammans säger Doris.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
15 mars 2024
Sidan publicerad av:
Linda Ahlin