Kulturskolans Ung Teater Östervåla presenterar: ”Glöm aldrig Trine”

Ung teater Östervåla, Foto: Anna Käck 

Imorgon lördag den 9 mars klockan 14 är det premiär för föreställningen "Glöm aldrig Trine" på Fokus i Östervåla

- Föreställningen är en teaterföreställning och spelas av Kulturskolans ungdomsensemble Ung Teater Östervåla, säger Anja Björck som är Kulturskolepedagog i teater och musikal vid Kulturskolan i Heby kommun

Väcker känslor

Anja som är regissör för föreställningen berättar att föreställningen kan väcka starka känslor

- Vi har satt en åldersgräns på 12 år eller att man får gå tillsammans med målsman eftersom föreställningen har ett starkt tema, döden.

”Ikväll skulle vi haft premiär för vår föreställning ‘Hjärnfeber’ av Dag Thelander. Huvudrollen skulle ha spelats av Trine Andersson. Men som många av er vet så blev det inte så.” Detta är utgångspunkten för föreställningen Glöm aldrig Trine där en ung människa är död. Hennes teatergrupp hjälps åt att berätta hennes historia. Från deras första möte, via repetitioner, föreställningar och fester, och fram till olyckan.

LÄNK-projekt

Föreställningen är skriven av Dan Thelander och är ett samarbete med Riksteaterns LÄNK-projekt. LÄNK-projekt är en satsning där Riksteatern vartannat år tar fram sex stycken nyskrivna pjäser för unga ensembler. Sedan spelas dessa av drygt 100 unga ensembler över hela Sverige. Ensemblerna möts sedan på 15 regionala scenkonstfestivaler och det hela avslutas med en brakfinal i Hallunda där hundratals unga scenkonstälskare möts på Riksteatern för en tre dagar lång teaterfest.

- För oss betyder det att vi kommer, förutom att ha vår föreställning av Glöm aldrig Trine i Östervåla, att vi också åker till Gävle och Folkteatern i Gävleborg den 15-17 mars. Där spelar vi föreställningen för massor av andra teaterintresserade från landet. Det är en fantastisk möjlighet för våra ungdomar att få stå på en professionell teaterscen, få utvecklas och skapa minnen och vänner för livet säger Anja

Glöm aldrig Trine med Ung Teater Östervåla spelas den 9 mars klockan 14:00 på Fokus i Östervåla. Gratis inträde, ingen förbokning krävs. Föreställningen är för dig över 12 år eller gå i målsmans sällskap.

Regi: Anja Björck
Ljus: Ingofestivalen
Producent: Heby Kulturskola/Heby kommun
I samarbete med Riksteatern och projektet Länk 2024.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
8 mars 2024
Sidan publicerad av:
Linda Ahlin