Kommunledningen besökte nytt bostadsprojekt i Morgongåva

Emma Burstedt, Helene Lindley och Marie Wilen utanför de nyproducerade lägenheterna i Ramsjö hage i Morgongåva.

Emma Burstedt, Helene Lindley och Marie Wilén framför de nya lägenheterna i Ramsjö hage i Morgongåva.

Alldeles före jul stod 15 nya lägenheter inflyttningsklara i Ramsjö hage i Morgongåva. Nu är samtliga lägenheter uthyrda.

Nyligen gjorde Marie Wilén (C), kommunalråd, och Emma Burstedt, kommundirektör, ett besök hos Helene Lindley som driver det lokala företaget Ramsjö Hage AB i Morgongåva.

Företaget uppförde under hösten modullägenheter vid Ramsjö hage i Morgongåva. Husen är återbruk, uppförda i moduler som nu står permanent i Ramsjö hage. Husen innehåller 15 lägenheter med två rum och kök på 29 kvm. Idag är samtliga lägenheter uthyrda och de flesta hyresgästerna är helt nyinflyttade i kommunen.

- Det är fantastiskt att det kan skapas nya bostäder med hjälp av återbruk. Särskilt i en tid då det har blivit tuffare för företag att bygga nya bostäder. Det här är verkligen ett välkommet tillskott av bostäder i vår kommun, säger Emma Burstedt, kommundirektör.

Under året besöker kommunledningen företag med hjälp av en stafettpinne. Företaget som besöks får rekommendera ett nytt företag för nästa besök och så vandrar stafettpinnen vidare. Ett fantastiskt sätt att få mer information och göra spännande företagsbesök runt om i vår kommun.
Du hittar alla företagsbesök samlade här Länk till annan webbplats.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
6 maj 2024
Sidan publicerad av:
Camilla Röjerås