Möt vår medarbetare Andreas Asklöf
Teamledare för ekonomiskt bistånd

Händer håller i jord

Andreas Asklöf

Andreas Asklöf har arbetat 14 år i Heby kommun och han stortrivs här. Speciellt tycker han om den lilla kommunens fördelar.

- Jag trivs så bra här i Heby kommun och uppskattar verkligen det mindre sammanhanget. Vi på socialtjänsten till exempel, sitter alla i samma hus och har nära till varandra, det gynnar vår samverkan och i slutändan dem vi arbetar för. Det blir en härlig stämning och vi känner varandra, det är otroligt värdefullt säger Andreas.

Mötet med människor

Det bästa med sitt yrke tycker Andreas är mötet med människor oavsett om de är kollegor eller om det är medborgare som han träffar genom de arbete han utför.

- Jag har fantastiska kollegor och det är viktigt för trivseln tycker jag. Sedan har jag ett väldigt stimulerande arbete där jag hela tiden får träffa nya människor i olika situationer. Jag får hela tiden nya utmaningar i att hitta den bästa lösningen framåt för just den person jag möter och som kanske är i en väldigt utsatt situation.

Stöd till kollegor och chef

Som teamledare så leder Andreas det dagliga arbetet och fungerar som ett stöd för sina sju kollegor i bedömningar och planeringar för självförsörjning. Han fungerar också som ett bollplank och stöd för sin närmsta chef.

- Jag har som rollen mitt emellan vår chef och medarbetarna i teamet säger Andreas

Fotboll!

På sin fritid så är det sport som gäller. Andreas har i alla år, ända sedan barnsben, spelat fotboll och utöver det så blir det mycket fotboll på TV, helst brittisk fotboll och sedan är han tränare i barnens fotbollslag.

- Barnen hade egentligen inget annat val än att börja spela fotboll säger Andreas och skrattar.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
18 januari 2024
Sidan publicerad av:
Linda Ahlin