Inbjudan till webbinarium
om nyheter kring förpackningsinsamling

Händer håller i jord

Snart börjar nya regler gälla för hur sopsorteringen ska gå till i flerbostadshus. Med anledning av det bjuder Vafabmiljö in dig som fastighetsägare, representant från bostadsrättsförening eller samfällighetsförening till ett webbinarium den 14 och 15 juni där du får vet mer om vad de nya reglerna kommer att innebära.

Innan den 1 januari 2027 måste alla boende i dina fastigheter ha möjlighet att källsortera sina förpackningar i direkt anslutning till fastigheten. Det här är en lagstadgad förändring som inte kommer att innebära någon ökad kostnad för dig när sopsorteringen fungerar som den ska. Men det är mycket som måste göras, och det är kort om tid att få allt på plats.

Vafab vill hjälpa dig att göra rätt! Därför bjuder de nu in till ett kostnadsfritt webbinarium där de kommer att prata om:

  • Vad som kommer att hända
  • Varför det händer
  • Vad du behöver göra

Om webbinariet

Under webbinariet deltar medarbetere på Vafabmiljö som har kunskap om de nya reglerna och erfarenhet av förpackningsinsamling i flerbostadshus. De berättar om den nya förpackningsförordningen och du kan ställa frågor i chatten. I samband med anmälan kan du också skicka in frågor för att vara säker på att vi hinner svara på just din fråga. Efter mötet gör vi en sammanfattning av presentationer samt frågor och svar och skickar ut till alla deltagare.

Plats: Online
Typ: Teams-möte
Datum: 14 juni, 18.00-19.00 eller 15 juni, 14.00-15.00 (samma innehåll, bara alternativa tider)
Anmälan (sista anmälningsdag 12 juni) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Välkommen!

Kontaktpersoner

Innehåll: Anna Malmström, avfallsstrateg, anna.malmstrom@vafabmiljo.se
Praktiska frågor: Sofie Ehnebom, projektkommunikatör, sofie.ehnebom@vafabmiljo.se

Sidinformation

Senast uppdaterad:
30 maj 2023
Sidan publicerad av:
Camilla Röjerås