Nu åker Östervåla skola till Valencia

Medarbetare från Östervåla skola

Marie Rönn, Linda Westerberg, Hanna Thell och Susanne Flink följer med eleverna till Valencia

Erasmus utbytet fortsätter i Heby kommun och nu är det elever och medarbetare från Östervåla skola som ska bege sig till Valencia.

Totalt är det 26 personer som åker iväg den 21-26 maj. Det blir 22 elever från årskurs sju till nio och fyra medarbetare.

Eleverna i årskurs sju till nio har fått ansöka om att följa med och skolan har fått in över 40 anmälningar.

- Många av barnen har aldrig rest förut och i sina ansökningar så fick de bland annat skriva om vad de skulle sakna mest här hemma och vilka andra utmaningar som de såg med att resa långt bort säger Susanne Flink, elevassistent på Östervåla skola.

Resan går till Valencia i Spanien där en utmaning kan vara värmen. Syftet med resan är att träffa barn och lärare från skolan Sagrado Corazon Meliana som betyder Heliga hjärtat Meliana och att lära sig mer om den spanska kulturen.

-  Vi kommer att dela upp oss i grupper och besöka skolan en vardag vardera för att se hur det är att gå och verka i skola i Spanien säger Susanne Flink.

Elever och medarbetare kommer förutom att besöka skolan också besöka en av de största turistattraktionerna i Valencia, The City of Arts and Sience. Området består av en rad fantastiska moderna byggnader som innehåller museer, biografer och akvarier. Hela området är omgivet av vatten där man kan trampa vattencykel, paddla kajak, ta en genomskinlig båt eller gå på vatten i en vattenboll.

I The City of Arts and Sience står bland annat Hemisféric och Oceanográfic på att göra listan.

Hemisféric är en byggnad som är gjord för att efterlikna det mänskliga ögat. Inne i byggnaden, i pupillen, finns en IMAX bio och ett planetarium och ett laserium som visar fantastiska laser shower med häftiga visuella effekter.

Oceanográfic är det största akvariet i Europa och har över 500 marina arter, som delfiner, sågfisk, hajar, pingviner och rockor. Byggnaden ser ut som en näckros och är en hyllning till allt marint liv.

Kort sagt, en fantastisk upplevelse väntar både elever och medarbetare.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
5 maj 2023
Sidan publicerad av:
Linda Ahlin