Full fart framåt för Fest i Heby efter pandemin

Kerstin Gauffin

Kerstin Gauffin, landsbygdsutvecklare och festgeneral för Fest i Heby

Nu är anmälningstiden för Fest i Heby-arrangörer stängd för i år och den nya festgeneralen Kerstin Gauffin är glad över det stora engagemanget för sommarens fest.

- Det är jätteroligt att vi har fått in så många arrangemang och att antalet arrangörer har ökat sedan förra året. Det har tagit lite tid att återhämta sig efter två år av pandemi när vi var tvungna att ställa in, men nu är det full fart framåt, säger Kerstin Gauffin som är ny festgeneral för Fest i Heby.

Det är totalt 136 arrangemang anmälda i år av 77 olika arrangörer. Föreningslivet står för cirka hälften av arrangemangen och näringslivet för en tredjedel. Privatpersoner har anmält 18 arrangemang. Kommunen har också en del arrangemang under Fest i Heby, då med inriktning på social-, ekonomisk- och ekologisk hållbarhet. Dessutom inviger kommunen hela Fest i Heby på midsommardagen vid Tegelbruksmuséet i Heby.

- Det är en fin blandning av arrangemang och det finns något för de flesta smaker. Vi har några nya arrangörer i år också. Det är jättekul att de vill vara med och arrangera festligheterna, säger Kerstin.

Här ser du hela programmet för Fest i Heby 2023 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
4 maj 2023
Sidan publicerad av:
Charlotta Nord