Klädbytardagen 2023 - nu byter vi kläder på Östervåla bibliotek igen

Mariann Taub håller i affisch för klädbytardagen 2019

Mariann Taub, bibliotekarie på Östervåla bibliotek

Östervåla bibliotek bjuder in till Klädbytardag på lördag 22 april och är alltså med på Naturskyddsföreningens nationella satsning som en av sex aktörer i Uppsala län. Under evenemanget kan du alltså lämna in kläder och få med dig någonting nygammalt hem. En klädbytardag helt enkelt.

Östervåla bibliotek har varit med på Naturskyddsföreningens nationella Klädbytardag under flera år. Nu hakar man på igen efter några års uppehåll på grund av pandemi och är då en av de totalt sex anmälda aktörerna i Uppsala län. På lördag 22 april byts det kläder runt om i hela Sverige.

Mariann Taub som är bibliotekarie på Östervåla bibliotek tycker att Klädbytardagen är ett gyllene tillfälle att värna om miljön, samtidigt som du kan spara pengar.

- Vi behöver ta miljöfrågan på allvar och spara på vår jord. Samtidigt är det just nu tufft ekonomiskt för många människor, och då är Klädbytardagen ett bra tillfälle att hitta något du behöver samtidigt som du kan lämna in ett klädesplagg som du inte längre kan ha eller tycker om.

På lördag är Östervåla bibliotek öppet kl. 11.00-15.00. Du är då välkommen att ta med dig kläder, skor eller väskor och komma till biblioteket. När du lämnar in dina saker får du kuponger som du sedan kan använda för att få med dig andra plagg hem.

- Du är också välkommen att komma in redan nu i veckan under våra ordinarie öppettider och lämna in plagg, säger Mariann. Tänk bara på att de ska vara bytbara, det vill säga hela och rena.

De kläder som inte hittar några nya ägare skänks till Solrosen second hand Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i Östervåla som är ett så kallat socialt företag.


Enkelt koncept med klädbytardagen

  1. Ta med dig max 10 bytbara klädesplagg, skor eller väskor till Östervåla bibliotek. Med bytbara klädesplagg menas hela och rena plagg. Obs! Det går bra att lämna in plagg i förväg under ordinarie öppettider.
  2. Du får kuponger som du kan använda för att "köpa" andras inlämnande plagg.
  3. De plagg som inte hittar nya ägare kommer skänkas till Solrosen secondhand Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i Östervåla.

Läs mer om Klädbytardagen på Naturskyddsföreningens webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
17 april 2023
Sidan publicerad av:
Charlotta Nord