Dags igen - vi utmanar Sala kommun i att spara el under Earth hour

Visst kan vi i Heby kommun spara mer el under en timme än vad Sala kommun kan? Den 25 mars är det dags för Earth hour, världens största miljömanifestation, klockan 20.30-21.30. Efter några års vila är tävlingen om vem av Heby och Sala kommuner som kan spara mest el under Earth hour tillbaka.

Det är SHE som efter några års uppehåll utmanar båda kommunerna på att spara el under miljömanifestationen Earth hour. Genom att släcka ner och stänga av så mycket som möjligt hemma som drar el bidrar du både till tävlingen och manifestationen.

Ska vi vända klimatkrisen och den snabba förlusten av djur och natur måste alla – städer, länder, politiker, företag och privatpersoner – agera tillsammans. Det behövs kraftfulla och tuffa politiska beslut, vi behöver ställa om hur vi konsumerar. Genom att släcka lamporna under Earth hour klockan 20.30-21.30 den 25 mars visar du att du är en del av detta och att du vill att politikerna ska fatta de beslut som krävs.

Av säkerhetskäl kommer vi inte att släcka ner gatubelysningen under Earth hour.

Självklart vill vi också att vinsten i kommunkampen går till Heby kommun, eller hur? Vinnarna bjuds på fika och grillad korv på något av våra torg. Vi återkommer om dag och plats vid vinst.

Du är väl med?

Sidinformation

Senast uppdaterad:
23 mars 2023
Sidan publicerad av:
Camilla Röjerås