Häftig belysning, nytt kakel och bättre tillgänglighet i nya simhallen på Heby Arena

Jennie och Mia sitter i trappen som leder upp till rutschkanan på Heby Arena

Jennie Boström Geijer och Mia Carlsson i nya rosa trappen i simhallen på Heby Arena.

I simhallen på Heby Arena går renovering och upprustning mot sitt slut och mycket är på plats inför öppning. Den nya simbassängen har till exempel häftig belysning, nytt staket och infällda stegar.

Nu är Heby Arenas stora simbassäng fylld av vatten igen och ett nytt staket omringar bassängen. Rutschkanan som tidigare gick ner i simbassängen har fått en ny landningsplats för alla åksugna badgäster som gillar att plaska. Till och med trappan som leder upp till rutschkanan har fått sig ett ansiktslyft. Den tidigare vita trappen har nu fått en mjukt rosa färg. Simhallen har också fått nytt kakel runt den stora bassängen och ny belysning.

Extra räcke på trapp och infällda stegar

Trappen som leder ner i den stora bassängen har fått ytterligare ett räcke, så att det nu finns stöd att hålla i på båda sidor om trappen. Det gör det möjligt för personer med funktionsvariation att lättare ta sig ner i bassängen. De gamla stegarna är också ersatta av nya, infällda stegar.

– De här stegarna är infällda för att minska risken för att göra sig illa på dem, berättar Mia Carlsson som arbetar på Heby Arena.

Trappen med nytt räcke, Heby Arena

Trappen som leder ner i bassängen har fått ett ytterligare räcke.

Belysning ger vatten i alla dess färger

Den nya simbassängen kan också belysas i många olika färger. Nu kommer badgästerna att kunna njuta av vatten som förutom blått är lila, rött, grönt eller som varierar mellan olika färger.

Lila belysning i poolen på Heby Arena

Nya bassängen på Heby Arena i lila belysning.

- Det här blir ju roligt när vi till exempel har barnkalas, eller under kvällssimningen om det är någon som efterfrågar annan färg på vattnet, säger Jennie Boström Geijer som jobbar på Heby Arena.

Under januari kommer nya möbler till både simhallen och kafeterian. Nya badleksaker är också på ingång.

Simhallen väntas öppna i februari 2023.

Läs tidigare nyheter och mer om projektet

Sidinformation

Senast uppdaterad:
9 januari 2023
Sidan publicerad av:
Charlotta Nord