Vittinge byalag brinner för att utveckla orten och landsbygden

Sofie Lindberg, ordförande i Vittinge byalag, sitter på ett omkullfallet träd i parken i Vittinge. I bakgrunden ser man utegymmet och lekparken. Det ser riktigt höstigt ut.

Sofie Lindberg, ordförande för Vittinge byalag.

Sedan 1977 har Vittinge byalag arbetat för att göra Vittinge och landsbygden runt omkring till en levande och attraktiv ort. Med oförminskad energi fortsätter de sitt arbete och just nu renoverar de en del av Vittingeparken som ska blir en uthyrningslokal för evenemang året om.

- Vi älskar Vittinge och vill att det ska fortsätta att vara den mysiga och aktiva ort som den är idag. Vi förstår att kommunen inte kan göra allt och vi är glada för att vårt engagemang och våra ideella krafter kan vara en viktig del i samhällsbyggandet här, säger Sofie Lindberg, ordförande i Vittinge byalag.
Hon visar runt i utegymmet som byalaget gjort i ordning intill lekparken i centrala Vittinge. Här finns också en boulebana för de som vill träffas och spela. Utvecklingen av utegymmet tog fart under pandemin då många ville kunna träna utomhus.
- Här kan man träna utan trängsel på egen hand och det har ju passat jättebra under pandemin. Sedan pandemin lugnade ner sig har vi också kört utegruppträning här. Under sommaren hade vi en jätteduktig tjej som kom hit och körde träningspass med oss. Det var mycket uppskattat, säger Sofie.

Lokal för fester och evenemang året om

Byalaget driver och sköter omtyckta Tenabadet strax utanför Vittinge. De äger också Vittingeparken där det arrangeras olika typer av evenemang.
- Nu har det ju tyvärr varit lite stiltje under pandemin men tills nästa år hoppas vi att vi är igång med de omtyckta danskvällarna igen. Dessutom brukar vi anordna en uppskattad äggletning som lockar både ung och äldre under påsken.
Det senaste projektet i Vittingeparken är en upprustning av den tidigare serveringen. Här blir det nu en lokal för inomhusarrangemang året om.
- Vi har ju ingen offentlig lokal som man kan hyra till fester eller liknande här i Vittinge. Nu skapar vi en sådan lokal för både evenemang och privata fester.

Andas framtidstro

Sofie har bott i Vittinge sedan hon var tre år. Nu håller hon och familjen på och bygger nytt hus på det nya området Ösbylund som växer fram undan för undan.
- Vi hittade en hörntomt på nya området som vi bara ville ha. Min son har mycket kompisar på området och nya skolan kommer ju att byggas där. Det är fantastiskt att man satsar på Vittinge och tar fram nya tomter och ny skola och förskola. Det andas verkligen framtidstro. Vi i Vittinge byalag kommer att göra allt för att fortsätta driva utvecklingen och skapa bra saker för våra invånare, säger Sofie Lindberg.

Vi på Heby kommun säger stort tack för Vittinge byalags ovärderliga engagemang och ser fram emot att få fortsätta utveckla Vittinge tillsammans med er!

Läs mer om Växande Vittinge

Sidinformation

Senast uppdaterad:
22 november 2022
Sidan publicerad av:
Camilla Röjerås