Monika Wahlstedt ny rektor för Tärnsjö skola

Händer håller i jord

Monika började sin tjänst som rektor för Tärnsjö skola före midsommar och är egentligen inte ny utan tillbaka i Heby kommun efter sju år.

Tidigare har Tärnsjö och Harbo skolor haft gemensam rektor men från och med i höst så har Tärnsjö alltså en egen rektor.

- Rektorsuppdraget styrs mycket av statliga och kommunala uppdragen men det är viktigt med relations- och kulturbyggande. En skola på en liten ort är ett viktigt nav för orten och för att ge bra villkor till barn och ungdomar säger Monika.

Närmast kommer Monika från Upplands Bro kommun nordväst om Stockholm. Där har hon varit rektor för två F-6 skolor med ca 700 elever och 100 anställda. Hon är ämneslärare i botten men har erfarenhet från undervisning i såväl förskola som till lärar- och rektorsutbildning. Framförallt så har hon en lång erfarenhet från både kommunal och fristående skola.

Anledningen till att hon sökte tjänsten i Tärnsjö handlar om flera saker men en av anledningarna är att hon vet från erfarenhet att de tidigare har funnits en samarbetsvilja politiskt kring viktiga frågor för skolan. Det är något som är viktigt för Monika som rektor.

- En skola ska byggas långsiktigt tillsammans och jag vet att förutsättningarna för det finns i Heby kommun. Nu ser jag fram emot att utveckla och bevara Tärnsjö skola tillsammans med engagerade medarbetare och Tärnsjöbor säger Monika.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
19 september 2022
Sidan publicerad av:
Linda Ahlin