Om krisen eller kriget kommer

Vi som kommun har tillsammans med andra myndigheter, regioner, företag och organisationer ett stort ansvar för att vårt samhälle ska fungera. Men ansvaret för vårt lands säkerhet och trygghet är gemensamt för alla som bor här. En av våra viktigaste tillgångar när något hotar oss är vår vilja att hjälpa varandra.

Hjälp till dem som bäst behöver den

Vid en samhällskris kommer hjälpen att först gå till dem som bäst behöver den. De flesta måste vara beredda på att kunna klara sig själva en tid. Ju bättre förberedd du är desto större möjlighet har du också att hjälpa andra som inte har samma förutsättningar. Viktigast är att ha vatten, mat och värme och att kunna ta del av information från myndigheter och medier. Du behöver också kunna komma i kontakt med anhöriga. Om du är förberedd bidrar du till att hela landet bättre kommer att klara en svår påfrestning.

Din beredskap hemma vid en kris
Krisberedskap i Heby kommun

Att förbereda sig

Broschyren Om krisen eller kriget kommer Pdf, 2.8 MB., som Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) ansvarar för, hjälper dig att bli bättre förberedd på allt från allvarliga olyckor, extremt väder och it-attacker till militära konflikter. Här kan du också läsa mer om vem som ansvarar för vad vid extra ordinära händelser.

Viktiga länkar vid kris eller krig

Här har vi samlat länkar som är viktiga för dig i händelse av kris eller krig. Via dessa når du kvalitetssäkrad information från oss och andra myndigheter.

Om krisen eller kriget kommer - broschyr från MSB Pdf, 2.8 MB.
The broschure if crisis or war comes - in other languages Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Krisinformation.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Försvarsmakten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Regeringen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
MSB - Skyddsrumskarta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
22 januari 2024
Sidan publicerad av:
Charlotta Nord