Mat på våra boenden
Här presenterar vi matsedeln på våra boenden de närmaste fyra veckorna.

Vecka 12
20 - 26 mars
Måndag
Lunch: Frukostkorv/Falukorv, pepparotsås, potatis och grönsaker
Dessert: Dessertsoppa, grädde
Kvällsmål: Fläskpannkaka, lingongrädde och grönsaker.
Tisdag
Lunch: Levergryta, potatis, lingonsylt, grönsaker
Dessert: Kräm, mjölk
Kvällsmål: Nikkaluoktasoppa, mjukt bröd, pålägg, grönsaker
Onsdag
Lunch: Stekt strömming, potatismos och grönsaker
Dessert: Kanelbakat äpple med vaniljvisp
Kvällsmål: Makaroner, köttfärssås, grönsaker
Torsdag
Lunch: Palsternackssoppa, örtsmulor, mjukt bröd, pålägg
Dessert: Pannkaka, sylt, grädde
Kvällsmål: Gräddstuvad pytt i panna, ägg, rödbetor, grönsaker
Fredag
Lunch: Chicken a la king, ris/potatis och grönsaker
Dessert: Mousse
Kvällsmål: Skink- och broccolipaj, grönsaker
Lördag
Lunch: Fisk med bacon och krämig sås, potatis, grönsaker
Dessert: Kaka och grädde
Kvällsmål: Kallskuret, legymsallad, potatis och grönsaker
Söndag
Lunch: Gulaschgryta, potatis och grönsaker
Dessert: Toscapäron med grädde
Kvällsmål: Crepes med skinkstuvning, grönsaker
Vecka 13
27 mars - 2 april
Måndag
Lunch: Köttbullar, sås, potatis och grönsaker
Dessert: Dessertsoppa, grädde
Kvällsmål: Raggmunk, bacon och grönsaker
Tisdag
Lunch: Stekt fläsk, paltbröd, vitsås, potatis och grönsaker
Dessert: Kräm, mjölk
Kvällsmål: Sparrissoppa, mjukt bröd med pålägg, grönsaker
Onsdag
Lunch: Stekt fisk, remouladsås, potatis och grönsaker
Dessert: Persika och grädde
Kvällsmål: Skinksås med blomkål, potatis, grönsaker
Torsdag
Lunch: Ärtsoppa med mjukt bröd och pålägg
Dessert: Ungnspannkaka, sylt, grädde
Kvällsmål: Kräftströmming, potatis, grönsaker
Fredag
Lunch: Biff à la Lindström, sås, potatis och grönsaker
Dessert: Yoghurt, bär
Kvällsmål: Kökets val
Lördag
Lunch: Kassler, potatisgratäng, grönsaker
Dessert: Kaka och grädde
Kvällsmål: Omelett, champinjjonstuvning, potatis, grönsaker
Söndag
Lunch: Kycklingfile, klyftpotatis, sås, grönsaker
Dessert: Bärpaj och vaniljsås
Kvällsmål: Fiskgryta, aioli, potatis, grönsaker
Vecka 14
3 - 9 april
Måndag
Lunch: Isterband, stuvad potatis och grönsaker
Dessert: Dessertsoppa, grädde
Kvällsmål: Fiskbullar, dillsås, potatis och grönsaker
Tisdag
Lunch: Leverbiff, potatis, sås, lingonsylt och grönsaker
Dessert: Kräm, mjölk
Kvällsmål: Potatis och purjosoppa, mjukt bröd, pålägg, grönsaker
Onsdag
Lunch: Fiskgratäng med ansjovis, kapris och dill
Dessert: Nyponsoppa, grädde
Kvällsmål: Köttkorv, rotmos, och grönsaker
Torsdag
Lunch: Minestronesoppa, mjukt bröd, ost
Dessert: Pannkaka, sylt, grädde
Kvällsmål: Kycklinggryta, potatis, grönsaker
Långfredag
Lunch: Lax, romsås, potatis, grönsaker
Dessert: Sillas chokladtårta, gräddklick
Kvällsmål: Smörgåstårta
Påskafton
Lunch: Påsktallrik
Dessert: Äggtoddy
Kvällsmål: Janssons frestelse
Påskdagen
Lunch: Kalkonstek, potatisgratäng, sås, grönsaker
Dessert: Rulltårtsbakelse
Kvällsmål: Grönsakspaj
Vecka 15
10 - 16 april
Annandag påsk
Lunch: Persiljejärpar, sås, potatis, pressgurka, grönsaker
Dessert: Marängtårta
Kvällsmål: Spenatsoppa, ägg, mjukt bröd, pålägg, grönsker
Tisdag
Lunch: Färsbiff, gräddsås, potatis och grönsaker
Dessert: Kräm med mjölk
Kvällsmål: Bönvälling, mjukt bröd, pålägg, grönsaker
Onsdag
Lunch: Stekt fisk, kall sås, potatis och grönsaker
Dessert: Varma bananer och grädde
Kvällsmål: Chili con carne, ris, grönsaker
Torsdag
Lunch: Köttsoppa, mjukt bröd, ost
Dessert: Cremefraichekaka, sylt
Kvällsmål: Makaroner, skinksås, grönsaker
Fredag
Lunch: Sjömansfärs, smörgåsgurka grönsaker
Dessert: Fruktcocktail och grädde
Kvällsmål: Kökets val
Lördag
Lunch: Bergakungens kassler, potatis/ris, grönsaker
Dessert: Bärspaj, vaniljsås
Kvällsmål: Sill, ägg, kall sås, potatis och grönsaker
Söndag
Lunch: Portergryta, potatis och grönsaker
Dessert: Kolasås, glass
Kvällsmål: Grönsakspaj
Vecka 16
17 - 23 april
Måndag
Lunch: Stekt falukorv, bruna bönor, potatis, grönsaker
Dessert: Dessertsoppa och grädde
Kvällsmål: Kycklingpytt, kall sås, grönsak
Tisdag
Lunch: Raggmunk, stekt fläsk, lingonsylt och grönsaker
Dessert: Kräm och mjölk
Kvällsmål: Köttfärssoppa, mjukt bröd, pålägg
Onsdag
Lunch: Fiskpudding, potatis, skirat smör och grönsaker
Dessert: Nyponsoppa och grädde
Kvällsmål: Pasta i krämig tomatsås och grönsaker
Torsdag
Lunch: Ärtsoppa, mjukt bröd, ost, grönsaker
Dessert: Pannkaka, sylt och grädde
Kvällsmål: Kålrotslåda, bacon, grönsaker
Fredag
Lunch: Kryddig fäskköttgryta, potatis/ris och grönsaker
Dessert: Kokospäron med ingefärsgrädde
Kvällsmål: Kökets val
Lördag
Lunch: Fiskgratäng med vitt vin och räkor, potatis
Dessert: Kladdkaka, grädde
Kvällsmål: Kalvost, sylt, grädde
Söndag
Lunch: Biffstorganoff, potatis, grönsaker
Dessert: Lingonfromage, vaniljrån
Kvällsmål: Kalles mumsiga låda, ägg och grönsaker
Kontakt
Katarina Virhammar
Kostchef
Ansvarig för vård- och omsorgsboendenKostenheten
Sidinformation
- Senast uppdaterad:
- 24 mars 2023
- Sidan publicerad av:
- Linda Ahlin