Stöd till dig som förälder

Du som förälder kan få stöd om du är orolig för ditt barn eller vill bli starkare i din föräldraroll. Det finns också stöd för att ditt barn ska klara gymnasieskolan, eller komma i aktivitet som studier eller arbete.

Två barn i närbild tittar på varandra

Alla föräldrars mål är att vara en bra mamma eller pappa. Men ibland kan man behöva stöd och inspiration i sin föräldraroll.

Cope är en kurs för dig som har barn mellan 3-12 år och som vill stärka relationen till ditt barn, utvecklas i ditt föräldraskap och möta andra föräldrar.

Tillsammans med utbildade kursledare får ni verktyg att hantera vardagliga situationer. Såsom att hantera konflikter, bråk mellan syskon, sätta gränser och få vardagsrutiner att fungera.

Vi ger kurser både vår- och hösttermin och du ser om det finns ett aktuellt datum och anmäler dig via länken nedan.

Läs mer på Svenska COPE föreningens webbplats Länk till annan webbplats.

Aktuella datum för COPE utbildning

Nästa COPE kurs planeras till i våren. Anmäl gärna ditt intresse redan nu så får du information när datum är satta.

Anmäl intresse för att delta i formuläret nedan

Har ni behov av barnpassning i samband med träffarna?

Det är inte alltid så enkelt att separera, speciellt när det finns barn i familjen. Det kan finnas behov av att få hjälp av en neutral utomstående. Som förälder kan du underlätta för ditt barn genom att söka hjälp och stöd.

Välkommen att kontakta familjeteamet.

familjeteamet@heby.se

Stöd för studier, jobb och aktivitet

Här hittar du information om olika stöd som finns att få kring studier, jobb och aktivitet för ditt barn.

Ditt barn och du som vårdnadshavare kan få stöd inför och under ditt barns gymnasiestudier. Ditt barn kanske behöver olika anpassningar eller andra typer av stöd.

Stöd i planering, kontakt och dialog

Det kan handla om att ditt barn behöver hjälp att planera sin färdväg till skolan eller göra studiebesök. Vi finns också här för att stötta ditt barn och dig som vårdnadshavare i kontakten med skolan och i dialogen om eventuella anpassningar.

Vi finns även med för att ge elev och dig som vårdnadshavare stöd i andra frågor som påverkar ditt barns närvaro i skolan.

Du är varmt välkommen att kontakta oss som arbetar inom gymnasieuppföljning om du har frågor eller önskar boka in en tid för samtal.

Tomas Hansson, arbetsmarknadskonsulent
tomas.hansson@heby.se

Liwa Mentzer
liwa.mentzer@heby.se

Är du vårdnadshavare till en ungdom som är 16-20 år och som står utan aktivitet som studier eller arbete? Behöver du som förälder stöd kring det här?

Vi hjälper er att komma igång och hitta en väg framåt, antingen tillbaka till utbildning eller någon annan väg som passar er. Vårt mål är att alla ungdomar ska få möjlighet att vara i ett sammanhang. Vi vill hjälpa till att bryta mönster av passivitet och isolering.

Tveka inte att kontakta oss.

Louise Frändberg, utbildningskonsulent
louise.frandberg@heby.se

Vi kan hjälpa ditt barn

• att komma i kontakt med en studie- och yrkesvägledare
  • att skriva in sig på arbetsförmedlingen
  • att skriva CV och personligt brev till jobbansökningar
  • att hitta en praktikplats.

Kommunernas aktivitetsansvar (KAA)

Kommunernas aktivitetsansvar (KAA) omfattar unga under 20 år som inte går på gymnasiet eller har tagit en gymnasieexamen.

Kommunen ska erbjuda ungdomarna lämpliga individuella åtgärder. Åtgärderna ska i första hand syfta till att motivera den enskilde att påbörja eller återuppta en utbildning.

Kommunen ska hålla sig informerad om vilka som omfattas av aktivitetsansvaret. Det innebär att Heby kommun söker upp ungdomar som inte har en skoltillhörighet.

Sidinformation

Senast uppdaterad: