Stöd till dig som förälder

Du som förälder kan få stöd om du är orolig för ditt barn eller vill bli starkare i din föräldraroll. Det kan handla om att bråka med barnen, känna sig maktlös, att du som förälder inte mår bra eller att du är rädd att göra ditt barn illa.

Två barn i närbild tittar på varandra

Föräldraskapsstöd, COPE

Alla föräldrars mål är att vara en bra mamma eller pappa. Men ibland kan man behöva stöd och inspiration i sin föräldraroll.

Cope är en kurs för dig som har barn mellan 3-12 år och som vill stärka relationen till ditt barn, utvecklas i ditt föräldraskap och möta andra föräldrar.

Tillsammans med utbildade kursledare får ni verktyg att hantera vardagliga situationer. Såsom att hantera konflikter, bråk mellan syskon, sätta gränser och få vardagsrutiner att fungera.

Vi ger kurser både vår- och hösttermin och du ser om det finns ett aktuellt datum och anmäler dig via länken nedan.

Läs mer på Svenska COPE föreningens webbplats Länk till annan webbplats.

Aktuella datum för COPE utbildning

Nu finns det möjlighet att anmäla sig till höstens COPE-utbildning. Med start v.38 träffas vi vid 7-9 tillfällen mellan kl.17:30-19:30 för att tillsammans gå igenom olika strategier som du kan ha användning av i föräldrarollen. Det är bra om båda föräldrarna kan delta, men det går lika bra att du kommer själv eller tillsammans med någon annan som känner barnet. Kursen kostar ingenting. Plats meddelas senare.

Anmäl intresse för att delta i formuläret nedan


Har ni behov av barnpassning i samband med träffarna?
Har ni behov av barnpassning i samband med träffarna?Stöd vid separation

Det är inte alltid så enkelt att separera, speciellt när det finns barn i familjen. Det kan finnas behov av att få hjälp av en neutral utomstående. Som förälder kan du underlätta för ditt barn genom att söka hjälp och stöd.

Välkommen att kontakta oss.

Är din ungdom utan aktivitet?

Är du vårdnadshavare till en ungdom som är 16-20 år och som står utan aktivitet som studier eller arbete? Behöver du som förälder stöd kring det här?

Kontakta då Tomas Hansson på Centrum för Livslångt lärande (CLL)

Tomas Hansson, arbetsmarknadskonsulent
070-369 56 92
tomas.hansson@heby.se

Sidinformation

Senast uppdaterad:
16 juni 2022
Sidan publicerad av:
Linda Ahlin