Enskilt vatten och avlopp

Om du inte kan ansluta ditt avlopp till det kommunala ledningsnätet får du i stället ansöka om att göra ett enskilt avlopp.

Gammal brunn i grönska

Vi tömmer enskilda slamavskiljare minst en gång per år. Vill du ha fler tömningar kontaktar du vår tekniska enhet och beställer det. Du beställer också tömning av slutna tankar hos oss.

Inför tömning får du som abonnent information om när tömningen kommer ske och vad du ska tänka på inför vårt besök.

Ägarbyte av fastighet med slamtömning

Om du är ny ägare av en fastighet som har slamtömning behöver du anmäla det till tekniska enheten. Det gör du genom att fylla i och skriva under blanketten som du hittar här. Det är viktigt att den tidigare ägaren också skriver under.

Anmälan ägarbyte slamtömning Pdf, 210.5 kB, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Tekniska enheten
Kundtjänst
0224-361 69
vattenochavlopp@heby.se

Telefontid

Måndag-fredag
9:00-12:00 och 13:00-15:00

Det finns flera olika metoder att rena avloppsvattnet. På Avloppsguiden finns information om systemlösningar, teknik och lagar och regler. Där finns också tips på hur du ska göra för att planera för din anläggning, och hur du sluter avtal med en eventuell entreprenör.

Till Avloppsguiden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vattenkiosker för dig som behöver extra vatten

Har du problem med sinande brunn eller behöver dricksvatten av någon annan anledning? Vi har vattenkiosker vid brandstationerna i Heby och Östervåla. Du behöver bara registrera dig för en vattennyckel hos VA- kundtjänst.

Om våra vattenkiosker

Sidinformation

Senast uppdaterad:
19 september 2023
Sidan publicerad av:
Charlotta Nord