Janne Franzén – bagaren som blev förstelärare i Vittinge skola

Händer håller i jord

Tack Janne för dina 25 år i Heby kommun! Den 7 januari 2024 hade Janne Franzén arbetat i Vittinge skola i 25 år och svaret på frågan om varför han valt att stanna kvar på samma arbetsplats i ett kvarts sekel är enkelt tycker han.

-        Det är barnen och kollegorna. Sedan har jag inte haft samma typ av tjänst i alla år utan jag har fått utmaningar och utveckling på vägen säger Janne.

Janne började sin karriär som bagare vid 18 års ålder och det var först när han träffade sin fru Marie, som var förskollärare, som intresset för pedagogiken kom.  Janne blev färdig lärare den 20 januari 1996 och hade sin anställningsintervju på Vittinge skola 1998 och fick jobbet.

-        Det är roligt att se mina gamla elever som nu är föräldrar och kommer hit med sina barn. Jag får ta det som ett gott betyg att de inte vänder i dörren skrattar Janne.

Kollegorna betyder mycket

Kollegorna på arbetsplatsen har betytt mycket och Janne kan se tillbaka på en tid med en härlig sammanhållning både på arbetet och på fritiden.

-        Jag har och har haft fantastiska kollegor, vi har gjort saker ihop på fritiden och är ett härligt gäng. Det är inte alla som får uppleva en sådan arbetsplats säger Janne

Nu väntar nya äventyr till hösten när det är skolstart i en spritt ny skola i Vittinge

-        Ja det blir ett fantastiskt lyft för oss och ännu något nytt som jag inte gjort förut säger Janne.

Tack Janne för 25 fantastiska år!

Sidinformation

Senast uppdaterad:
1 juli 2024
Sidan publicerad av:
Charlotta Nord