Snön utmanar oss just nu

Östervåla, en vinterdag, Heby kommun

 

De senaste veckorna har snön verkligen utmanat oss. Detta har gjort att det är trångt på gator och vägar och att det ibland kan vara svårt att ta sig fram. Nu gäller det att vi samarbetar, kör extra försiktigt och är rädda om varandra.

Under december kallades våra entreprenörer ut tolv gånger för snöröjning på våra orter. Ett normalår brukar det handla om två till tre gånger. Det säger en del om den senaste tidens nederbörd och förklarar också varför det just nu är trångt på våra gator och vägar. Våra entreprenörer har börjat flytta snö från vissa områden för att öka framkomligheten och sikten i trafiken men också för att göra plats för kommande snöfall. Flytten av snö kommer att pågå minst en vecka.

Vi förstår om du är trött på att skotta

Vi har full förståelse för att du som fastighetsägare är trött på att skotta plogvallar framför postlåda, soptunna och infarter till din tomt. Våra entreprenörer försöker i möjligaste mån att minimera plogvallarna men när det kommer sådana mängder som det kommit nu så är det svårt. Det är också mycket svårt för maskinförarna att hinna få undan all snö innan den har packats till av trafiken.

Vi måste hjälpas åt

Vi är otroligt tacksamma för det jobb som våra entreprenörer gör i kampen mot snön och för det arbete du gör för att hålla rätt på snön kring din egen fastighet. Och som sagt, det här är ett lagarbete. Vi måste hjälpas åt och samtidigt vara snälla mot varandra. Vi fixar det här tillsammans!

Tänk på att:

  • Se till så att inte barn leker i snöhögar som ligger i anslutning till gator. Det är farligt både vid plogning och nu när snön ska fraktas bort.
  • Inte skotta ut snö från din fastighet ut på gatan. Det gör att det blir ännu trängre på gatan och att din granne riskerar att få din snö vid sin fastighet.
  • Dina bilar, släpkärror, husvagnar och annat ska parkeras på din egen fastighet. Det är redan trångt på gatorna och sedan försvårar det plogarbetet.
  • Kör försiktigt då snön försämrar sikten i korsningar.
  • Hjälp gärna grannar som har svårt att skotta.

Här kan du hämta sand att sanda med

Sidinformation

Senast uppdaterad:
3 januari 2024
Sidan publicerad av:
Camilla Röjerås