Omtänksamma uppmaningar från våra barn och unga i december

Ung tjej med tandställning kramar äldre dam.

"Ring en äldre släkting" är en av uppmaningarna som barnen och ungdomarna i Morgongåva ger oss i december.

Vi går in i december och adventkalendrarnas tid. I Morgongåva bestämde barnen och ungdomarna att man ville vara med och sprida budskap om omtanke och kärlek vinterdagarna innan jul.

Vi är vana vid digitala adventskalendrar i sociala medier under december månad. Ofta är budskapet att vi ska köpa någonting. Carina Eriksson och Amneh Abu Rashed som arbetar på ungdomsmötesplatsen Minken i Morgongåva ville göra något annorlunda och Amneh kom på idén om en adventskalender med tema omtanke.

- Det är mycket elände i världen just nu. Det är viktigt att vi bryr oss om varandra, att allt inte bara handlar om materiella ting i jultider, säger Carina Eriksson, ungdomsledare på Minken.

Sagt och gjort. Tillsammans med barnen och ungdomarna har de tagit fram 24 "adventsluckor" som alla har ett positivt budskap med en uppmaning om att göra något kärleksfullt och omtänksamt mot någon annan. Alla budskap är framtagna av barnen och ungdomarna själva, och alla grupper på Minken har varit med och bidragit, från årskurs 4 upp till ungdomsgruppen som är 13-19 år.

I grunden är uppmaningarna framtagna åt barn och ungdomar att läsa och ta del av via Minkens sociala kanaler, men de allra flesta kan vem som helst ta till sig oavsett ålder eller i vilket sammanhang man befinner sig i.

- Vi hoppas på att man gör någon uppmaning och att man tänker till lite. Det vore fint om vi är lite extra snälla mot varandra, säger Carina.

Minkens Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Minkens Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
28 november 2023
Sidan publicerad av:
Charlotta Nord