Belysning i Huddunge tänds upp

Händer håller i jord

Samhällsbyggnadsnämnden beslutade vid sitt senaste sammanträde att tända upp tio belysningsstolpar utmed Huddunge Kyrkväg som tidigare släckts ner med anledning av att kommunen inte längre ska ansvara för gatubelysningen utmed statliga vägar.

Under sommaren 2023 startade arbetet med att släcka ner gatubelysning längs statliga och enskilda vägar i kommunen. Detta i enlighet med ett beslut som fattades i samhällsbyggnadsnämnden redan 2019. Trafikverket tar över ansvaret för belysningen utmed de statliga vägarna.

En av de sträckor som samhällsbyggnadsförvaltningen har tittat extra på är sträckan mellan kyrkan och förskolan i Huddunge. Här har Trafikverket meddelat att de inte tänker behålla belysningen. Då sträckan går mellan en skola och en förskola anser samhällsbyggnadsförvaltningen att denna bör vara upplyst. Därför beslutade samhällsbyggnadsnämnden vid sitt senaste möte att sträckan ska tändas upp och tills vidare står kommunen för belysningen. Samhällsbyggnadsförvaltningen fortsätter att uppmärksamma Trafikverket på att en förskola och skola ligger utmed sträckan.

Här hittar du protokoll från samhällsbyggnadsnämndens Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
möte den 14 november Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
23 november 2023
Sidan publicerad av:
Charlotta Nord