Ledare som lyssnar

Händer håller i jord

Den 10 oktober är det värdshälsodagen för psykisk hälsa. Världshälsoorganisationen, WHO som står bakom dagen vill öka medvetenheten om psykisk ohälsa och få fler att må bättre.

En kartläggning som är gjord av den ideella organisationen Tilia i samverkan med Region Uppsala, Älvkarleby kommun och Tierps kommun, visar att det barn och unga hos oss helst vill ha är en närvarande vuxen för att må bättre. Du kan läsa hela rapporten här: Tilia Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vi har många engagerade och närvarande ledare för unga i vår kommun. Men psykisk ohälsa kan vara svårt att hantera. Därför vill vi uppmärksamma utbildningen Ledare som lyssnar som är en webbaserad och gratis utbildning från Folkhälsomyndigheten. Utbildningen är för dig som leder barn och unga på fritiden. Du får lära dig mer om psykisk hälsa och hur du kan upptäcka och stötta barn och unga som mår dåligt. Du får även tips om hur du kan stärka den psykiska hälsan hos de barn och unga som du leder.

Du hittar utbildningen via folkhälsomyndighetens sida: https://www.folkhalsomyndigheten.se/ledaresomlyssnar/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Sidinformation

Senast uppdaterad:
10 oktober 2023
Sidan publicerad av:
Linda Ahlin