Välkommen till Familjecentralens informationsträffar

Händer håller i jord

Caroline Zetterberg, Östervåla vårdcentral och Mita Ingstedt, Familjeteamet Heby kommun, är samordnare för familjecentralerna

Nu är det ett späckat schema inför hösten och vintern när vår Familjecentral kommer på besök till alla församlingars barnverksamheter kommunen.

På Familjecentralen får ni som familj med barn i åldern 0-5 år möjlighet att enkelt komma i kontakt med BVC-sjuksköterska, barnmorska och familjebehandlare. Tillsammans erbjuder vi olika aktiviteter för dig och ditt barn.

Samarbete för att nå många

Familjecentralen, är ett samarbete mellan Heby kommun, Region Uppsala och Svenska Kyrkan. Familjecentralen besöker församlingarnas ordinarie barnverksamhet på deras öppettider och har olika tematräffar. Exempelvis så kommer BVC (Barnavårdscentralen), MVC (Mödravårdscentralen), Familjeteamet och Folktandvården på besök och informerar och svarar på frågor.

- Det är viktigt att alla dessa verksamheter kan vara tillgängliga för föräldrar så mycket som möjligt, där vi kan informera och svara på frågor och funderingar som kan komma upp. Att alla parter i Familjecentralens samverkan har möjlighet att komma till barnverksamheterna hos församlingarna för att nå så många föräldrar som möjligt är jättebra säger Mita Ingstedt, Familjebehandlare i Heby kommun.

Olika teman vid varje besök

Samarbetet mellan Familjecentralen och barnverksamheterna startades upp den 1 januari 2023. Nu inför hösten och vintern 2024 finns ett rullande schema fullt med aktiviteter och tematräffar.

- Vi har olika information olika gånger när vi kommer på besök det kan vara allt från information om tandhygien från Folktandvården till träffar om barns utveckling och livet som förälder säger Mita.

Hela hösten och vinterns schema för Familjecentralens aktiviteter hittar du på: Familjecentral Länk till annan webbplats.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
9 oktober 2023
Sidan publicerad av:
Linda Ahlin