Pedagogiska priset delades ut med blommor och diplom

Händer håller i jord

Anna Holmbom och Helena af Uhr

Under Kommunfullmäktiges möte den 26 september delades de pedagogiska priset i Heby kommun ut till 2023 års vinnare Anna Holmbom och Helena af Uhr. Förutom äran, blommor och diplom så får även vinnarna 4000kr vardera till kompetensutveckling.

Anna Holmbom, som vinner priset för legitimerad lärare, har arbetat på Heby skola sedan 2016. Just nu har Anna uppehåll i sitt arbete och studerar till specialpedagog. Anna nominerades av sin kollega Josefin Sköld.

- Det här känns kul, hedrande och härligt säger Anna

Det finns många saker som Anna tycker är bra med att arbeta som pedagog i Heby kommun.

- På min arbetsplats har jag underbara elever som får mig att utvecklas i min lärarroll och jag har kompetenta, engagerade och stabila kollegor som jag kan bolla funderingar med. Sedan önskar jag alltid att det kunde satsats ännu mer på skolan och vår verksamhet säger Anna

Helena af Uhr som är årets vinnare av pedagogiska priset för legitimerade förskollärare arbetar sedan ett år tillbaka på Morgongåva skola i förskoleklass. Helena nominerades av sin förra kollega Paulina Bovet Ernlund på Vittinge Förskola.

- Pedagogiska priset betyder mycket. Jag är tacksam och väldigt glad att det syns hur mycket jag älskar mitt arbete säger Helena.

Helena har arbetat inom barnomsorgen i Heby kommun i tio år och trivs bra. Vinsten som hon fick har hon redan spenderat.

- Jag har läst utbildningen stationsarbete för undervisning och kartläggning i förskoleklass. Den utbildningen kan jag använda hela tiden och har stor nytta av i klassrummet säger Helena.

Dan Bergqvist som är förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen är glad för möjligheten att få dela ut priset varje år.

- Det är jättefint att vi kan uppmärksamma duktiga pedagoger och lyfta det fantastiska arbete som görs i våra skolor och förskolor säger Dan.

Vi säger Grattis till Anna och Helena!

Sidinformation

Senast uppdaterad:
27 september 2023
Sidan publicerad av:
Linda Ahlin