Stenkastning mot bussar kan få allvarliga konsekvenser – nu jobbar vi tillsammans och får slut på det här

Händer håller i jord

Just nu har vi problem med stenkastning mot bussar i Heby. Sedan en månad tillbaka har UL:s bussar utsatts för upprepad stenkastning under kvällsturerna. Det här måste upphöra innan någon blir allvarligt skadad.

UL meddelar att de ser mycket allvarligt på situationen och om stenkastningen fortsätter finns det en överhängande risk att det kan orsaka en trafikolycka där människor kan skadas. I nuläget har UL förstärkt med väktarinsatser i Heby men om stenkastningen fortsätter kan det komma beslut om att lägga om trafiken. Ett sådant beslut innebär att bussarna bara kommer att trafikera riksväg 72 och inte köra in i Heby samhälle. UL följer hela tiden utvecklingen för att säkerställa säkerheten för sina resenärer och en god arbetsmiljö för chaufförerna.

Polisen ser också allvarligt på det inträffade.
- Det här måste upphöra snabbt för det som pågår är helt livsfarligt, säger Jörgen Wilestedt, kommunpolis i Heby kommun.

Nu måste vi tillsammans få slut på stenkastningen. Du som kastar – sluta. Du vill väl inte skada andra? Du som vårdnadshavare – prata med din ungdom och förklara riskerna. Skolan och ungdomscoacherna pratar med våra elever i skolan men du som vårdnadshavare är jätteviktig i detta.

Nu jobbar vi tillsammans och får slut på stenkastningen!

Heby kommun, Region Uppsala/UL och Polisen

Sidinformation

Senast uppdaterad:
22 september 2023
Sidan publicerad av:
Camilla Röjerås