Information till vårdnadshavare med anledning av helgens skyfall

För dig med barn i grundskolan

Våra skolor har klarat sig bra trots det kraftiga regn som fallit över Heby kommun under helgen. Vi kommer därför att ha verksamheten igång som vanligt redan på måndag, med vissa anpassningar gjorda i undervisningen.

Skolskjutsen går som vanligt

Skolskjutsen går som vanligt med undantag för några få elever i området kring Julmyra dit skolbussen inte kommer fram för tillfället. De berörda eleverna blir direktkontaktade och informerade om detta under söndagskvällen. Det kan naturligtvis uppstå förseningar i skolskjutsen med anledning av framkomlighet, vilket vi ber om förståelse för.

Simundervisningen inställd och idrotten anpassad

All inplanerad simundervisning under v. 36 är inställd. Heby Arena håller stängt under veckan med anledning av det översvämmade reningsverket i Heby. Idrotten kommer också att vara anpassad tills vidare, så att eleverna inte behöver duscha efter lektionerna.

Vatten i Östervåla skola

De allra flesta av våra lokaler har klarat sig oskadda. Det har dessvärre kommit in vatten i källaren på Östervåla skola, vilket sannolikt påverkar undervisningen i slöjd. Elever och vårdnadshavare som är berörda av det här blir informerade av skolan så snart vi har en klar bild av eventuell vattenskada och konsekvenser av denna.

Vattensamlingar på en del skolgårdar

Det kraftiga regnet har gjort att en del av våra skolgårdar har stora vattensamlingar, eller är mycket blöta på sina ställen. Vi påminner om regntåliga skor och ytterkläder inför veckan. Beroende på hur våra olika skolgårdar ser ut kan vi komma att justera utevistelsen något.


För dig med barn i förskolan

Våra förskolor har klarat sig bra trots det kraftiga regn som fallit över Heby kommun under helgen. Vi kommer därför att ha verksamheten igång som vanligt redan på måndag, och hälsar alla barn välkomna.

Med anledning av blöta gårdar kan det hända att vi justerar utevistelsen något i veckan. Tänk gärna på att våra gårdar är blötare än vanligt, så kom ihåg att ta med extrakläder och vattentåliga ytterkläder i det fall vi är ute.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
6 september 2023
Sidan publicerad av:
Charlotta Nord