Unga blir entreprenörer över sommaren

Händer håller i jord

Kimberly Karlsson, Natalie Johansson, Daniel Buske(teamledare), Wilma Elgh, Agnes Sandberg och Elias Fredlund

Under sommaren kommer det att poppa upp en del nya företag i vår kommun.

Genom Rookie Startups så har några av våra ungdomar valt att driva eget företag som sommarjobb. Hela sex företag startas upp i Heby kommun och variationen är stor.

Ett av företagen som har startat upp är Blanka Bilar där Kimberly Karlsson, Natalie Johansson och Tea Elvingsson, alla 16 år från Östervåla, tvättar bilar.

- Vi ville göra något som folk skulle uppskatta och kunna ha nytta av säger Kimberly

- Sedan ville vi också vara lite normbrytande, de är inte så vanligt att tjejer startar upp just ett företag som vårt säger Natalie

I Heby så har Agnes Sandberg 16 år startat företaget Rosetta som säljer armband med blommor pärlade av glaspärlor.

-          Jag tycker om att pyssla och så kom jag på en design som är fin och somrig säger Agnes

Elias Fredlund, 16 år från Morgongåva har startat företaget Crystal Cabin. Företaget producerar fyrkantiga blockljus i olika färger och dofter och med en överraskning inuti.

-          Jag har alltid velat testa på att stöpa ljus och så gillar jag kristaller så det är lite som en mystery box och man vet inte vilken kristall man får i sitt ljus säger Elias.

Wilma Elgh är 17 år och bor i Rödje. Hon var med i Rookie Startups redan förra året med sitt företag We cakie it och vill i år fortsätta att utveckla sitt koncept. Hon bakar och säljer fikabröd, mest mjuka kakor, hon använder ekologiska och lokala produkter så långt som är möjligt.

-          Jag erbjuder glutenfria, laktosfria och sockerfria alternativ så att alla ska kunna njuta av gott fika säger hon.

Vi önskar alla våra ungdomar lycka till med sina företag!

Sidinformation

Senast uppdaterad:
5 juli 2023
Sidan publicerad av:
Linda Ahlin