Sommarlovskväll arrangeras på Skogsvallen

Händer håller i jord

Fredagen den 9 juni blir det avslutningsfest på Skogsvallen med spex, buffé och DJ. Evenemanget startar klockan 18.00 för årskurs nio på Östervåla skola som håller spex och äter buffé. Klockan 21.30 öppnas dörrarna för alla våra elever från årskurs sju till årskurs två på gymnasiet. Kvällen är drogfri och kostnadsfri. Det finnas vakter och andra vuxna på plats under hela kvällen. Evenemanget slutar klockan 01.00.

Hela området kommer att pyntas och iordningställas fint med björkar och dukning. Skolan kommer att förbereda scenen för att niorna ska kunna genomföra sitt spex och de kommer också ha viss personal på plats under hela kvällen. Även våra ungdomscoacher och aktivitetspedagoger finns på plats hela kvällen. Medarbetare från Östervåla sporthall och Kultur & Fritids ungdom är behjälpliga inför kvällen med att iordningsställa området med stolar, bord och utsmyckning.

Kiosken och församlingshemmet öppet

Arrangör för kvällen är Heby kommuns Kultur och Fritid tillsammans med Östervåla IF. Samarbetspartners är Svenska kyrkan som har sitt församlingshem öppet under kvällen så att man kan komma in och värma sig, gå på toaletten eller ta en fika. Även de kommer vara på plats med frivilliga vid området på kvällen. Östervåla IF kommer att bemanna kiosken och alla intäkter därifrån går till föreningen. Östervåla IF lånar också ut festområdet kostnadsfritt för kvällen.

Traditionsenligt spex

Kvällen kommer att börja med spex för och med årskurs nio kl. 18.00 där föräldrar bjuds in att närvara. Efter spexet kommer föräldrarna ha möjlighet att köpa hamburgare i kiosken och mingla en stund innan det är dags att lämna området. Efter spexet är de dags för middagsbuffé för ungdomarna. Under middagen närvarar även ansvariga lärare. Ungdomarna har själv valt att det ska bjudas på kyckling, potatisgratäng och bearnaisesås. Efter middagen kommer det också bjudas på tårta. Det är medarbetare från kostenheten som fixar med hela middagsbuffén.

Sala sparbank initiativtagare

Initiativtagare till kvällen är Sala Sparbank som också finansierar kvällen som en del av ett treårigt trygghetsprojekt för att öka tryggheten för barn- och unga i Heby kommun. Banken har haft dialog med Östervåla IF och skolan i Östervåla redan före pandemin och nu har dialogen återupptagits. Under pandemin har just avslutningskvällarna varit väldigt stökiga och otrygga och därför togs initiativet till en kväll med fokus på glädje, trygghet och delaktighet. Efter årets evenemang görs en utvärdering för att se om kvällen varit lyckad och om man kan göra ett liknande evenemang nästa år eller om man ska planera för något annat.

De unga själva har bestämt hur kvällen ser ut

Redan tidigt i planeringen så var det såklart viktigt att ungdomarna själva var med i planeringen. Därför har skolan i Östervåla tagit fram en planeringsgrupp med ungdomar som haft en kreativ workshop där även representanter från skolan, kultur och fritid och Östervåla IF var med. Tillsammans spånade man fram vad kvällen skulle innehålla och vad ungdomarna själva tyckte var viktigt. Det var också viktigt att just årskurs nio skulle få lite extra uppmärksamhet under kvällen och därför kom man fram till att deras traditionsenliga spex och middag skulle flyttas från skolans lokaler upp till Skogsvallen.

Nu önskar vi alla en fantastiskt fin kväll!

Sidinformation

Senast uppdaterad:
1 juni 2023
Sidan publicerad av:
Camilla Röjerås