Städa Sverige - Idrottsungdomar i Heby och Sala kommun plockar skräp under städprojektet Apotea CleanUp Day

Ett gäng med killar står i gula västar på en gata redo att plocka skräp

Den 29 och 30 april gör idrottsungdomar i Heby och Sala kommuner våra gångbanor och fritidsområden fria från skräp inom städprojektet Apotea CleanUp Day som arrangeras av Apotea och idrottens miljöorganisation Städa Sverige med stöd av Heby och Sala kommun.

Lördag och söndag 29-30 april gör idrottsungdomar i Heby och Sala kommun våra gångbanor och fritidsområden fria från skräp inom städprojektet Apotea CleanUp Day. Ungdomarna gör en insats för miljön och tjänar pengar till sin klubb samtidigt.

Städprojektet Apotea CleanUp Day är ett samarbete mellan Apotea och idrottens miljöorganisations Städa Sverige. Aktörerna har samarbetat ihop tidigare i andra delar av Sverige. Nu tar man projektet vidare till Heby och Sala kommun och det område där Apotea har sitt logistikcenter, det med stöd från kommunerna. Det är ett sätt att stötta det lokala föreningslivet.

Miljöutbildning inför städningen

Alla deltagare får en miljöutbildning inför städningen. Förutom att städningen ger en positiv miljöeffekt innebär det ett stöd till svensk idrottsrörelse och en investering i att våra ungdomar ska ta ansvar för vår gemensamma miljö.

Första gången som dagen ordnas här

Det är första gången som Apotea CleanUp Day arrangeras i Heby och Sala kommun och förhoppningsvis kommer det bli en återkommande aktivitet kommande år.

Morgongåvaföreningar är med

Totalt deltar åtta föreningar från Heby och Sala kommuner. Från Heby kommun deltar Morgongåva boxningsklubb med laget Kid Box och Morgongåva sportklubb med fotbollslag flickor 10/11 och pojkar 11. De städar under förmiddagen söndag 30 april.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
28 april 2023
Sidan publicerad av:
Charlotta Nord