Nya planteringar på våra torg

Händer håller i jord

Just nu planeras för nya planteringar på torgen i Heby och Östervåla. Från och med i år kommer vackra perenner och lökväxter att pryda torgmiljöerna i fasta planteringar.

Nyligen beslutade samhällsbyggnadsnämnden att göra om torgens fontäner till planteringar med perenner och lökväxter. Torgmiljöerna i Heby och Östervåla behöver upprustning och fontänerna på båda torgen är i behov av kostsamma reparationer. I väntan på att beslut tas om hur torgen ska utvecklas så kommer fontänerna att förvandlas till planteringar med blomning från tidig vår till sen höst. Om man vid en framtida upprustning av torgen vill göra något annat med fontänerna kan jord och växter enkelt flyttas och användas på andra platser.

Förhoppning om fler fasta planteringar

Urnorna med våra sommarblommor är alltid efterlängtade och brukar planteras lagom till midsommar när frostnätterna är över. I samhällsbyggnadsnämndens beslut ingår också att titta på om det går att få till fasta och centralt placerade perenn- och lökplanteringar även på övriga orter som inte har ett torg. Det skulle innebära att de mer kortblommande planteringarna i urnorna kan bytas ut mot mer hållbar och långlivad blomsterprakt genom perenner och lökar. Inför denna säsong är det dock nya planteringar i Heby och Östervåla som gäller och urnor kommer att placeras ut som vanligt på övriga orter.

Pressfrågor

För frågor angående beslutet kontakta Per Möller (C), ordförande för samhällsbyggnadsnämnden, per.moller@heby.se

För övriga frågor kontakta Anna Johansson, teknisk chef, anna.johansson2@heby.se

Sidinformation

Senast uppdaterad:
25 april 2023
Sidan publicerad av:
Camilla Röjerås