Ekonomienheten – en hjärtlig enhet med glimten i ögat

Medarbetare från Ekonomienheten i Heby kommun

Björn Wahlman, Helena Bruce, Thomas Elmlund, Ingela Örneholm, Marika Suenaga och Jenny Bengts

Idag arbetar tolv medarbetare på ekonomienheten i Heby kommun. Det är ett glatt gäng som alltid hälsar, tar sig tid för kollegor och gärna bjuder på ett skratt.

När några av medarbetarna berättar om det bästa med sitt arbete så är de just kollegorna och sammanhållningen som nämns.

- Vi är ett trevligt gäng och man trivs här säger Ingela Örneholm, controller på ekonomienheten.

- Vi har en sammanhållning och vi hjälper varandra och är prestigelösa säger Björn Wahlman som också arbetar som controller på enheten.

- Sitter man fast i något så frågar man bara och så får man hjälp säger Jenny Bengts som är förvaltningsekonom på ekonomienheten.

Service till verksamheterna

Medarbetarna arbetar serviceinriktat mot övriga verksamheter i kommunen. Deras arbetsuppgifter spänner sig över Ekonomi, Juridik, Upphandling och Lokalsamordning och det innebär dagliga kontakter med kollegor i övriga organisationen.

- Vi är en servicefunktion och vi ska hjälpa övriga verksamheter säger Jenny Bengts.

- Vi blir inte isolerade i grupper utan vi arbetar som ett team säger Ingela Örneholm.

Fin atmosfär

De har alla olika anledningar till att de valde att arbeta i kommunen och har arbetat olika lång tid. Alltifrån att vara inne på sitt andra år på arbetsplatsen till att ha arbetat i 24 år.

- Vi har en fin atmosfär, alla pratar med alla i här, det spelar ingen roll om du är tjänsteperson eller politiker, de är en härlig stämning och man bryr sig säger Björn Wahlman

Ingela Örneholm och Helena Bruce började på ekonomienheten för fem respektive två år sedan och de håller med Björn

- Man känner sig välkommen här och det är en positiv stämning säger de.

Kompetens och engagemang

På enheten råder devisen frihet under ansvar och medarbetarna kan styra mycket av sitt arbete själva.

- Jag vill tillvarata alla medarbetares kompetens och engagemang och mitt ledarskap drivs av tillit och respekt. I den lilla kommunen så bjuds man också på närheten till både chef och medarbetare och det är värdefullt säger Bo Strömquist, chef för ekonomienheten i Heby kommun

Ny medarbetare

Just nu söker ekonomienheten i Heby kommun efter en ny kollega. Är du nyfiken på att bli en del av detta härliga gäng och arbeta som controller så hittar du mer information om tjänsten här.

https://hebykommun.varbi.com/se/what:job/jobID:609059/iframeEmbedded:0/where:4 Länk till annan webbplats.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
20 mars 2023
Sidan publicerad av:
Linda Ahlin