Välkommen på frukostmingel
med nätverket Drivna kvinnor

Christina Teinler, Margarita Långberg, Martina Rung och Karin Hammermo står framför ett vinrött draperi.

Christina Teinler, Margarita Långberg, Martina Rung och Karin Hammermo från Västerlövsta pastorat.

Torsdagen den 2 mars, klockan 08.00-09.30, välkomnas du som är medlem i nätverket Drivna kvinnor i näringslivet i Heby kommun till frukostmingel hos Svenska kyrkan i Västerlövsta pastorat i Heby. Här får du möta kvinnor som har kyrkan som arbetsplats.

Program för morgonen

08:00-08:30: Frukost med mingel.

08:30-09:15: Värden Svenska kyrkan presenterar sig.

09:15-09.30: Speakers corner.

Om värden

Svenska kyrkan i Västerlövsta pastorat innefattar församlingarna i Heby (Västerlövsta), Huddunge och Enåker. Totalt är ca 65 procent (drygt 3000 personer) av invånarna i pastoratet medlemmar och varje vecka bedrivs verksamhet och aktiviteter för barn, ungdomar, vuxna och våra äldsta. Körer, soppluncher, gudstjänster, konfirmandundervisning, öppen förskola och barngrupper. I pastoratet finns församlingshem, tre fina kyrkor och kyrkogårdar med cirka tvåtusen gravplatser - rika kulturminnen som vi är måna om att förvalta väl.

Vid frukosten kommer du att kort få en liten inblick i vad några av våra medarbetare gör:

Christina Teinler, diakon och festfixare. Hon samordnar, inspirerar och leder olika grupper med framför allt ideella medarbetare. Det är många av församlingsborna som engagerar sig helt ideellt på olika sätt. Varje år bjuds alla in som bidragit med sin insats till en stor fest och det brukar bli över 200 inbjudningar. Övriga tillställningar som Christina styr upp är bland annat ”jubilarfesten” där vi bjuder in alla som fyller 80 år, 85 år, 90 år och 90+ år. Sedan ordnas också ”Afternoon tea”, ”Nobelfest” och liknande, ofta med målet att samla in pengar till det internationella arbetet.

Margarita Långberg, organist. Margarita kom från Ryssland till Sverige för 18 år sedan. Organist är den högsta utbildning som en kyrkomusiker kan ha. Hon spelar alla möjliga typer av olika instrument, är ledare och ansvarig för pastoratets körer och musikverksamhet. Hon kommer också att berätta om de konserter som erbjuds i kyrkan i samarbete med Västerlöfsta kyrkas musikstiftelse.

Karin Hammermo, präst. Vad gör en präst? En fråga man ofta får höra. Karin Hammermo har arbetat som präst i över 40 år och var under lång tid kyrkoherde (chef) i Salaområdet, innan hon kom till Heby. Vid frukosten berättar hon lite om vad hon tycker är allra roligast och viktigast i sitt arbete och för kyrkans utmaningar inför framtiden.

Elin Johansson och Martina Rung som jobbar som spindlarna i nätet på kansliet med bland annat bokningar, gravbok, ekonomi, information, diarie och mycket mer, berättar lite om de fina lokalerna som finns tillgängliga att hyra.

För den som villkommer det att finnas möjlighet att besöka Västerlövsta kyrka och följa med upp i det 50 meter höga kyrktornet under ledning av Lars-Göran Sjöling.

Anmälan

Dag: Torsdag 2 mars

Tid: 08.00-09.30

Plats: Svenska kyrkan, Västerlövsta församlingshem, Skolgatan 2, Heby.
Parkering sker på förskolans parkering på andra sidan Skolgatan.

Anmälan: Anmäl dig senast 27 februari via anmälningsformuläret nedan.

Endast 30 platser finns så det är först till kvarn som gäller! Välkommen!

Anmäl dig här


Välkommen till vår mötesplats för att nätverka, skapa nya kontakter, diskutera angelägna frågor och ha roligt! Ta på dig hatten och kom!

För mer information kontakta Ann-Marie Sundgren, näringslivsstrateg,
ann-marie.sundgren@heby.se eller 0224-361 21

Här hittar du mer information om nätverket Drivna kvinnor Länk till annan webbplats.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
14 februari 2023
Sidan publicerad av:
Camilla Röjerås