Äntligen innebandydag för mellanstadiet på Harbo, Östervåla och Tärnsjö skolor

Händer håller i jord

Stämningen var på topp och alla elever var laddade när den årliga innebandydagen gick av stapeln i Östervåla

Så gick den äntligen av stapeln, den årliga innebandydagen för mellanstadieeleverna på Harbo, Tärnsjö och Östervåla skolor.

Skolorna har länge träffats för att spela innebandy, som en tradition för att eleverna i årskurs fyra, fem och sex ska få träffas, få nya kompisar och för att de ska bli lättare med förflyttning till högstadiet.

Gastkramande turnering

Östervåla skola bjuder in till innebandy i sporthallen. Här delas alla barn upp i olika lag efter vilken årskurs det går i. Lagmedlemmar kommer från alla skolorna och blandas medvetet för att skapa nya vänskapsband.

Sedan följer en gastkramande turnering, där alla lag möter varandra, och mellan matcherna kan eleverna spela kort tillsammans, ha olika samarbetsövningar och de som går i årskurs sex får en guidad tur av högstadiet i Östervåla där de också får träffa lärare och mentorer.

- Barnen längtar efter den här dagen och går "all in" när den är här. Barnen i Östervåla skola skriver också brev till de barn från de andra skolorna som de ska spela i samma lag som. Att sedan få ett handskrivet brev tillbaka är jättespännande och det blir en sådan glädje säger Frida Öhman förstelärare på Östervåla skola

Inte bara barnen längtar

Men det är inte bara barnen som tycker om den här dagen, pedagoger, rektorer, mentorer och andra får träffas de med och dagen har mycket hög prioritet. Rektorerna flippar hamburgare, mentorer håller ställningen i matcherna och alla lärare är fördelade på de olika lagen.

- De är fint att vi pedagoger också får träffas, det finns en vinning i det. Att engagemanget är så stort från alla pedagoger visar också eleverna att vi värdesätter dagen och de upplever att den är viktig och att de är viktiga och det är ju precis så som det är. Det blir en fin dag helt enkelt säger Frida Öhman

Barn från mellanstadiet på Östervåla skola som spelar innebandy

Dagen bjöd på action och stor spänning

Alexandra Gustafsson, rektor Harbo skola och Lena Wiik, rektor Östervåla skola F-6 flippar burgare utomhus

Alexandra Gustafsson, rektor på Harbo skola och Lena Wiik, rektor på Östervåla skola F-6 flippar burgare i friskt väder

Sidinformation

Senast uppdaterad:
10 februari 2023
Sidan publicerad av:
Linda Ahlin