Passa på och anmäl dig till vårens COPE utbildning för föräldrar

Händer håller i jord

Nätverket för copekursledare i Heby kommun. Bakre raden från vänster: Karina Alexson, Enhetschef för öppenvården. Nina Eriksson, Svenska Kyrkan Östervåla Harbo pastorat, församlingsassistent. Maria Leijthoff, Förskollärare Bullerbyns förskola. Karin Lindberg, Högstadielärare på Grundsärskolan och Studie- och yrkesvägledare. Hanna Röngren, Förändringsledare. Främre raden från vänster: May-Gun Hole, Enhetschef för centrala barn- och elevhälsan och Rektor för Grundsärskolan. Linda Hallgren, Förskollärare på Morgongåva förskola. Inger Jungehall, Aktivitetspedagog. Amneh abu Rashed, Projektledare för familjekompis. Marina Jonsson, Svenska Kyrkan Östervåla Harbo pastorat, församlingsassistent

Nu finns det möjlighet för dig som förälder att anmäla dig till vårens kurser i COPE.

Intresset hittills har varit mycket stort för utbildningen och idag är det cirka 30 föräldrar som har gått utbildningen från norr till söder i kommunen.

- De som går en COPE utbildning är med vid åtta fysiska träffar och får stöd i att vara förälder. Vardagliga situationer som uppstår kan ibland bli ett problem och i utbildningen får du som förälder verktyg och strategier för att lösa dem säger Linda Hallgren, COPE kursledare och Förskollärare vid Morgongåva förskola i Heby kommun.

En utbildning för alla

Utbildningen är till för alla och det behöver inte finnas någon direkt problematik i familjen eller finnas någon diagnos. Du som förälder får delge det de vill och får även lyssna till andra föräldrars berättelser vilket har varit mycket populärt och lärorikt visar utvärderingen av tidigare kurser.

- Det är vanliga föräldrar som kommer till kurserna som har vanliga familjer och vanliga problem. Vi hjälper dem att hitta lösningar, bli tryggare i sin roll som förälder och att kanske få till planeringen i vardagen på ett annat eller nytt sätt. Deltagare får också höra av andra att så hade jag också gjort eller de tycker jag också är frustrerande eller svårt så helt plötsligt vet man att man inte är ensam om att känna/uppleva en situation som man gör säger Karin Lindberg, COPE kursledare, Högstadielärare på Grundsärskolan och Studie- och yrkesvägledare i Heby kommun

Samverkan

Cope utbildningarna i Heby kommun är ett samarbete mellan kultur och fritid, vård- och omsorg, förskola, skola, elevhälsa och Svenska Kyrkan i Östervåla-Harbo pastorat. Kursledarna arbetar alla i någon av kommunens eller pastoratets verksamheter och har lång erfarenhet av att arbeta med barn och av att möta föräldrar.

Nya tillfällen till utbildning

Nu finns nya utbildningstillfällen dit du kan anmäla dig

  • COPE utbildning i Morgongåva start 8 februari kl. 17:30-19:30

Sidinformation

Senast uppdaterad:
19 januari 2023
Sidan publicerad av:
Linda Ahlin