Musikskolan samlar in pengar
till barn på flykt

Händer håller i jord

Musikskolan är med och samlar in pengar till Musikhjälpen, som i år riktar sig mot barn som är på flykt i världen. Insamlingen sker i samband med att Musikskolans elever håller sin femte julkonsert för året, och i samarbete med Svenska kyrkan.

Musikskolans lärare och elever har varit med länge när det kommer till att samla in pengar till Musikhjälpen som har funnits sedan 2008. Något år senare var Musikskolan igång med insamlingsbössor i samarbete med Svenska kyrkan. I år är temat ”en tryggare barndom på flykt från krig” och precis som tidigare år uppmärksammar Musikskolan insamlingen i samband med en av sina julkonserter.

- Våra elever i norra kommundelen som går på högstadiet och gymnasiet håller konsert på församlingshemmet i Östervåla. Det är vår femte julkonsert för i år, alldeles i sluttampen av Musikhjälpen, säger Christian Josefsson, musiklärare på Musikskolan.

Idén att vara med och samla in pengar föddes tidigt och ur en vilja att vara med och bidra på något sätt.

- Jag blev tidigt väldigt berörd av Musikhjälpens olika teman som togs upp varje år och det kändes viktigt att vara med och bidra. Jag läste att det nu är 42 miljoner barn på flykt i världen, en helt bedrövlig siffra som knappt går in, säger Christian.

Konsert i församlingshemmet i Östervåla under fredagen

Alla som vill är välkomna till församlingshemmet i Östervåla klockan 18.30 fredag 16 december. Konserten drar igång 19.00 och pågår i cirka 40 minuter. Under kvällen finns café 18-20 och man är välkommen att lämna ett bidrag till insamlingen som går oavkortat till Musikhjälpen.

Digital bössa hos Musikhjälpen

Musikskolan och Svenska kyrkan har också en digital bössa på Musikhjälpens hemsida som är öppen till 22.30. Den kan man följa, och det är också här pengarna kommer läggas när insamlingen är färdig. För dem som inte kan vara med på plats går det också bra att själv lägga ett bidrag direkt i den digitala bössan.

Annat var det vintern 2014 när Musikhjälpen var på plats på Stora torget i Uppsala.

- Då åkte vi tillsammans med några elever in till Uppsala och överlämnade pengarna personligen, berättar Christian.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
16 december 2022
Sidan publicerad av:
Charlotta Nord