Snart dags för snöröjning

Händer håller i jord

Nu är vintern här och vilken dag som helst kan det bli aktuellt med snöröjning. För att den ska bli så bra som möjligt är det viktigt att vi hjälps åt.

Vi snöröjer och bekämpar halka på våra kommunala gator och vägar. Vi börjar röja undan snö när snödjupet är sju centimeter. Det är toppen om du som är fastighetsägare tänker på att parkera din bil inne på din tomt och att dina sopkärl står innanför tomtgränsen. Tänk också på att hålla undan trädgrenar som hänger ut över kör- och gångbanor. Fri höjd ska vara minst 2,5 meter över gångbanor och 4,6 meter över körbanor.

Snöröjning när som helst på dygnet

Vi kallar ut snöröjarna beroende på väder, snödjup och andra faktorer. Det betyder att de kan komma vilken tid på dygnet som helst. Ibland händer det att de kommer efter att du har hunnit ploga din infart eller skottat framför din brevlåda. Snöröjarna har begränsad tid och därför kan de inte ta hänsyn till om de lägger upp nya snösträngar framför brevlådor, uppfarter och annat. Vi strävar dock efter att lägga så lite snö som möjligt framför din uppfart.

OBS! Tänk på att inte låta dina barn bygga i snödrivor och snöhögar. Plogbilen kan komma för att bredda gatan och kanske inte ser de lekande barnen ute i snön.

Nu hoppas vi på en vinter med lagom mycket snö så att både du och vi får lagom mycket snöröjning. Tack för fint samarbete!

Här kan du hämta sand att sanda med

Sidinformation

Senast uppdaterad:
6 december 2022
Sidan publicerad av:
Camilla Röjerås