Nya simhallen växer fram
på Heby Arena

Baksidan på nya simhallen på Heby Arena. Här syns den nya utbyggnaden och den nya vattenrutschkanan. Allt med en ny brunfärgad träfasad.

Det är på baksidan av Heby Arena som simhallen byggs ut. Här blir det plats för landningsbassäng och den nya vattenrutschkanan. Bild: Hebyfastigheter

Efter ett långt och gediget arbete av rivning och renovering växer nu den nya simhallen på Heby Arena fram. Den nya bassängen är på plats och snart börjar monteringen av den nya vattenrutschkanan.

På baksidan av Heby Arena syns förändringen tydligt. Här har simhallen byggts ut med plats för den nya vattenrutschkanan och den tillhörande landningsbassängen. I utbyggnaden har det också blivit ett förråd som kommer att kunna användas från utsidan. Exempelvis av de som jobbar med rinken under vinterhalvåret.

Febril aktivitet

På insidan är den nya stora simbassängen monterad och just nu kontrolleras att den är tät överallt. Den nya landningsbassängen görs i ordning och snart ska nytt klinkers läggas på golvet och ny belysning komma på plats. I källaren råder det en febril aktivitet. Här är den nya reningsanläggningen på gång. Alla delar har kommit hem men nu ska allt monteras, kopplas ihop och sättas på plats.
- Det är ett otroligt roligt och intressant projekt med många inblandade. Det är poolmontörer, ventilationstekniker, plattsättare, styr- och reglertekniker, elektriker, VVS-tekniker och snickare som är på plats. Det är mycket som ska klaffa och så här långt följer vi vår tidsplan, säger Jimmy Salestedt, projektledare från entreprenören FÖ-bygg.

Bild på nya simbassängen som håller på att växa fram.

Det blir en inkörningsperiod

I slutet av året ska hela arbetet vara klart och redo att lämnas över till verksamheten på Heby Arena. Sedan blir det en inkörningsperiod av reningsanläggningen och hela poolsystemet.
- Under januari och februari kommer vi att ha testgrupper här som får provbada så att vi kan arbeta in systemet. Det kan hända att det går snabbare men det vet vi inte i dagsläget, säger Stina Röjerås, biträdande kultur- och fritidschef.
När allt är inkört och klart väntar invigning och badstart för alla badsugna. Som det ser ut nu så kommer den nya simhallen att invigas i februari.

Håll utkik! Fram till invigningen kommer vi att uppdatera er här om det arbete som nu går in i en intensiv slutfas.

Kontakt
Roger Österberg, projekt/byggfrågor,
roger.osterberg@heby.se, 0224-362 06
Stina Röjerås, verksamhetsfrågor,
stina.rojeras@heby.se, 0224-360 41

Sidinformation

Senast uppdaterad:
18 november 2022
Sidan publicerad av:
Charlotta Nord