Vi välkomnar vår nya kultur- och fritidschef Per Lithammer

Händer håller i jord

Per Lithammer började som kultur- och fritidschef i Heby kommun den 17 september.

Per har tidigare arbetat som sakkunnig inom kultur- och fritidsfrågor i Nyköpings kommun i fem år.

- Jag har inte arbetat som chef på fem år och saknade det och ville också arbeta närmare verksamheten. Jag tycker om att vara med från ax till limpa säger han.

Han kände sig redo och sugen på att testa något nytt när han såg och sökte tjänsten som kultur- och fritidschef i Heby kommun.

- Jag gillar utmaningar och att börja nytt jobb när man är 62 år kan ju vara en utmaning men det känns bra i Heby och jag har blivit jättefint mottagen säger Per.

Engagemang för föreningslivet och engagerade medarbetare

Per brinner för föreningslivet och har själv varit engagerad som generalsekreterare för amatörteaterns riksförbund under en tid.

- Vi som liten kommun klarar inte vårt uppdrag inom kultur och fritid utan alla föreningar. Vi ska gå hand i hand med dem och komplettera dem och inte konkurrera med dem säger han.

Per tycker att det är trevlig att få arbeta i en organisation som är greppbar och där man kan lära sig alla namn på de man träffar.

- Inom vår egen organisation, kultur och fritid, så ser jag ett stort engagemang hos medarbetarna och en härlig mix av individer att arbeta med säger Per.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
17 november 2022
Sidan publicerad av:
Linda Ahlin