En dag för alla unga i årskurs 7 - med kultur och fritid

Pilbågsskytte under sjuornas dag

Det blev också pilbågsskytte under sjuornas dag i år.

Under förra veckan var det dags för "Sjuornas dag" både i norra och södra kommundelen. Kultur och fritid gjorde besök för att visa och berätta om allt roligt som finns att göra.

Under förra veckan besökte kultur- och fritidsenheten skolorna i norr och söder för "Sjuornas dag". Tanken med dagen är att visa och berätta om allt roligt som finns att göra för unga i kommunen. Musikskolan, biblioteket och aktivitetsteamet var med för att möta sjuorna.

- Vi delar upp oss i olika stationer som sjuorna får vara på i tjugofem minuter. Där får de prova aktiviteten och känna efter om de gillar den, säger Emelie Åkerstedt som är ungdomscoach.

Dagen är också till för de barn och unga som kanske inte gillar sport och som gärna vill göra något annat på fritiden. Det är ett sätt att väcke intresse och visa att det finns annat att göra.

- Alla är vi ju olika och alla kan inte gilla allting. En del tycker att det är jättekul att vara på biblioteket, andra vill hålla på med dans eller musik. Oftast hittar alla något som de gillar att göra, säger Emelie.

Sjuornas dag är också ett viktigt sätt att skapa dialog med ungdomarna. Vid en station fick sjuorna skriva ner vad de saknar för aktiviteter och vad de skulle vilja göra framöver.

Vid en station fick sjuorna prova på att göra musik. På bara tjugofem minuter hade de sedan skapat en hel låt tillsammans.

- Det gör det så varmt i hjärtat, att man kan skapa något så häftigt tillsammans på en sådan liten stund, säger Emelie.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
11 oktober 2022
Sidan publicerad av:
Charlotta Nord