Nu är arbetet igång med
att ta bort gammal belysning

Händer håller i jord

I maj berättade vi om att gammal gatubelysning kommer att tas ner i delar av Östervåla. Anledningen är att den är gammal och i dåligt skick och att det finns ett beslut sedan 2019 om att Heby kommun inte ska ha belysning utmed statliga vägar. Nu är detta arbete i gång.

Delarna som kommer att beröras av detta är en del av Åbyvägen (Huggleraka), en del av Gräsbovägen och en del av Kilgrändsvägen utanför Östervåla centralort.
- Det här är gammal belysning som är i sådant dåligt skick att den inte ska vara kvar. Dessutom finns ett nämndbeslut som säger att Heby kommun inte ska ha belysning utmed statliga vägar. Vi har haft belysningen kvar så länge den har varit i bra skick men nu fasar vi alltså ut den, säger Tord Lillja, som arbetar med belysningsfrågor på Heby kommun.
Belysningen kommer i första hand att släckas och efter en tid kommer även stolparna tas ner.

Belysningen ses över på alla orter

Det här är ett arbete som just nu ses över i hela kommunen och här samarbetar vi med Sala-Heby Energi som bedömer skick och kvalitet på belysningen.
- Trafikverket har bedömningsgrunder för att bedöma om de ska ersätta belysningen med ny belysning eller ej. Vi kommer nu att fortsätta denna genomgång i övriga orter och informerar om det blir några förändringar, säger Tord Lillja.

Tidigare publicerade nyheter

Gammal belysning tas bort

Sidinformation

Senast uppdaterad:
13 september 2022
Sidan publicerad av:
Camilla Röjerås