Anmäl behov av skolskjuts inför skolstarten

Händer håller i jord

Nu närmar sig skolstarten och att anmäla behova av skolskjuts

Elever som har rätt till skolskjuts och går i grundskolan ska i de flesta fall åka med beställningstrafiken, Sambus AB (Axelssons, Västanhede och Wallers). Har ni gjort en ansökan så hittar ni ert beslut i vårdnadshavarportalen, där kan ni även se om ert barn kommer få UL-kort eller åka med Sambus AB.

Elever som har rätt till skolskjuts och ska åka med UL:s linjetrafik får ett skolkort hemskickat till folkbokföringsadressen (förutsatt att du har gjort en ansökan i Skolskjutsportalen, se nedan) strax före skolstart.
För mera information om skolkortet, se UL:s hemsida om resor till och från skolan. Länk till annan webbplats.

Har du barn som önskar skolskjuts måste du ansöka om detta inför varje läsår. Det gäller oavsett om barnet ska åka med Sambus eller UL. Du ansöker genom att fylla i en digital ansökan om skolskjuts på vår webb: Ansök om skolskjuts på webben Länk till annan webbplats.

Obs! Gymnasieelever behöver INTE ansöka om skolskjuts. Eftersom det inte finns gymnasium i Heby så får alla gymnasieelever automatiskt busskort. Busskorten till gymnasieelever skickas ut via post till er adress c.a en vecka innan skolstart. Har ni frågor kan ni maila in dessa till skolskjuts@heby.se

Mer information om skolskjuts hittar du på nna sida på vår webb https://www.heby.se/forskola-och-skola/grundskola-och-fritids/skolskjuts

Sidinformation

Senast uppdaterad:
8 augusti 2022
Sidan publicerad av:
Linda Ahlin