Väntjänsten söker frivilliga

Medelålders kvinna kramar om äldre herre

Vill du vara en vän? Bli en väntjänstare hos oss.

Under en tid av pandemi så har väntjänsten varit stängd. Nu är det dags att komma igång igen, för våra äldre samhällsinvånare i Heby Kommun som önskar den hjälpen.

Ett komplement och ett medmänskligt stöd

Vår uppgift är att erbjuda medmänskligt stöd som komplement till samhällets stödinsatser. Det kan vara att få sällskap till läkare, fotvård och frisör m.m. Vår förhoppning är att många vill vara väntjänstare så att det även finns möjlighet att följa med till kulturella och sociala evenemang eller samtala över en kopp kaffe, läsa högt ur tidning eller följa med på promenad. Insatserna utförs av frivilliga och är kostnadsfria.

Vill du bli en väntjänstare?

Känner du för att ge stöd och sällskap till äldre som skulle uppskatta ditt besök? Du bestämmer själv om du vill ge tillfälliga eller regelbundna stödinsatser och hur mycket tid du vill ägna dig åt
väntjänstens uppgifter.

Som frivillig väntjänstare har man tystnadsplikt, det menas att man inte berättar eller skriver till andra om den eller de personer man hjälper. Hör gärna av dig till oss så berättar vi mer hur det fungerar under ett möte.

Kontakt

Mälle Zeilon Lagerkvist
0224-363 67
vantjansten@heby.se

Vi har semesterstängt veckorna 29-32.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
4 juli 2022
Sidan publicerad av:
Camilla Röjerås