Besök från England och Spanien till Tärnsjö skola via Erasmus projekt

Händer håller i jord

Tärnsjö skola ingår i ett projekt inom Erasmus plus. Tillsammans med skolorna Verduna i Artes utanför Barcelona i Spanien och Parkgate skolan i Watford, London genomför de projektet Learning To Think And Live Outside the Box #LTLOBox.

Den som håller i projektet från Tärnsjö skola är Maria Robinson Castro och ifrån London Andreu Quintana som också är koordinator för projektet.

Stort antal besökare

Under vecka 21 så hade Tärnsjö skola besök från båda sina vänskolor i projektet och tog emot hela 29 gäster, 22 elever och 7 medarbetare. Schemat var späckat med aktiviteter och bland annat vandrade barnen Kyrkstigen tillsammans, grillade vid Österbo fäbodar och hade familjekväll där föräldrarådet på Tärnsjö skola höll i aktiviteterna som var på skolgården för både gästerna och elever på Tärnsjö skola. De gjorde också gemensamt studiebesök på ett lantbruk tillsammans.

Egna resor inplanerade

I början av februari var tre medarbetare från Tärnsjö skola till Barcelona för att knyta kontakter och för att förbereda kommande elevresor. Under läsåret 2022 och 2023 så kommer Tärnsjö skola att genomföra två utbytesresor till London respektive Barcelona där sammanlagt 20 elever och 6 personal från Tärnsjö skola kommer att delta.

Skillnader i skolan för eleverna

Beatrice Harris, 10år och Rachel Ord, 10 år från Parkgate skolan utanför London och Biet Sixto 12 år och Oriol Viladomat 11 år från Verduna skolan utanför Barcelona var fyra av de gäster som kom till Tärnsjö skola. Alla fyra fick nya erfarenheter och tankar kring den svenska skolan. Bland annat nämnde gästerna att frukostmaten var mycket god och att man i Sverige inte behöver ha skoluniform på sig. De tyckte att omgivningarna i Tärnsjö var väldigt fina och att de hade blivit väldigt fint mottagna av sina värdar.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
16 juni 2022
Sidan publicerad av:
Linda Ahlin